2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç şampiyonaları sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya’da düzenlenen 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç şampiyonaları tamamlandı.

Belek Turizm Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuvada 24 kategoride 7-18 gözyaşı aralığında 2 bin 304 sportmen mücadele etti. Şampiyonada rütbe elde eden 220 sporcu, milli takım havuzuna girdi.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, turnuva sonunda planlı ihsan törenindeki konuşmasında, satranç sporunu Türkiye’nin herhangi bir köşesine yaymaya devam ettiklerini belirtti.

Şampiyonaya Türkiye’nin dört bir yanından ve Yıldız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sporcuların katıldığını tabir eden Tulay, “Avrupa’nın ve ülkemizin yer büyük spor şölenlerinden birini gerçekleştirdik. Bu soy nazik organizasyonları gerçekleştirmek, gelişigüzel ayrıntısını teferruatlı ince erişmek; büyük aynı mesai, çıdam, sıkı, azim ve fedakarlık gerektirir.” dedi.

Tulay, satranç sporuna değme devir bindi veren Toyluk ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu ile temel sponsorları Türkiye İş Bankası ve özge sponsorlara teşekkürname etti.

Share: