Kars’ta kendisini tasalı fail kişiyi öldüren kızın yargılanması sürüyor

Kars’ın Arpaçay ilçesinde kendisini tasalı ettiği iddiasıyla tartıştığı kişiyi köy meydanında öldüren ortaöğretim öğrencisi A.E’nin yargılanmasına bitmeme edildi.

Kars 1. Sakil Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, şahit Ç.M. ve yan avukatları katıldı. Duruşmaya geçen oturum tahliye edilen maznun A.E. ise katılmadı.

Tanık Ç.M. ifadesinde o aktarılma ekol başmuallim vekili olduğunu ifade ederek, “A.E’nin amcası ve dayısı köyde benzeri kişinin kızı huzursuz ettiğini ve kaçırma talebinin olmasından kontekst okulda ve pansiyonda mukteza önlemleri almamızı istedi. Tığ üstelik durumu okul polisine bildirdik. Henüz sonra okulda yapılan aramada bir maket bıçağı bulundu ve bu maket bıçağının dahi A.E’ye ilişik olduğu belirleme edildi. Ailesi ile yapılan görüşmede, A.E’nin okula maket bıçağı ile gidip geldiğini bildirdik. Ben bu olaylara uygun şahit olmadım, okuldaki sair öğretmenlerden duydum.” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 16 Gücük Ay 2023’e erteledi.

Olay

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kardeştepe köyünde kendisini huzursuz ettiği iddiasıyla 28 Şubat’ta tartıştığı Birdal Doğan’ı evinin yakınındaki köy meydanında silahla vurarak öldüren Şehit Açık Deniz Yılmaz Küçük Asya Lisesi 11’inci derslik öğrencisi A.E. üzerine hazırlanan iddianamede, “Kımıldatma altında düşünülerek cani” suçundan 12 yıla büyüklüğünde delik istenmişti.

Sanık, 5 Temmuz’daki ilk duruşmada boşaltma edilmişti.

Share: