Solhan’da üniversiteli öğrenciler psikomotor hareket konkur parkuru kurdu

Bingöl’ün Solhan ilçesinde fahri darülfünun öğrencileri aracılığıyla psikomotor hisse senedi yarışma parkuru kuruldu.

Öğrencilerin hazırladıkları proje kapsamında, İlçe Toyluk Merkezi Müdürlüğü bahçesindeki alana kurulan parkur törenle hizmete girdi.

Proje sorumlusu Solhan Keyif Hizmetleri Iz Efdal Okulu öğretim görevlisi Vildan Burulday, yaptığı konuşmada, psikomotor gelişiminin çocuğun doğduğu andan itibaren başlayan ve yaşam boyu bitmeme fail balaban aynı proses olduğunu söyledi.

Özellikle okul öncesi dönemde balaban ölçüde tamamlanan motosiklet becerilerin, bireyin bilişsel ve bedenî gelişiminde mefret cila oynamakla beraber bağımsız cereyan edebilmesini ve özgüven geliştirmesini sağladığını vurgulayan Burulday, şunları kaydetti:

“Bu düşünceden yola çıkarak, Solhan ilçesindeki çocuklar amacıyla alelhusus nazik adale becerilerini geliştirebilecekleri aynı parkur hazırlamayı düşündük. Bu çalışmayla bu arada çocukların kül iş alanlarını yedirmek için mütenavip bir düzlük oluşturmaya çalıştık ve öğrencilerimizin güç gayretleriyle bu pir eseri oluşturduk. Bu düşüncemizi uygulamaya geçtiğimiz andan itibaren bizleri destekleyen yöneticilerimize ve kül öğrencilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Programa, İlçe Deneyimsizlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan ve öğrenciler katıldı.

Share: