Çanakkale Şehidinin torunundan duygu komple musahabe

Develi Kaymakamlığı ve Develi Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen program ile yiğitlik destanlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nda şehit sakıt Binbaşı Büyük Faik Satma’in torunu Erdal Kabatepe, Mustafa Aksu Ekin Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek, Ulu Faik Komutan’in hayatı ve Çanakkale Zaferi üzerine görüşme yaptı.

Söyleşiye Develi Kaymakamı Mehmet Bronz, Develi Şehremini Mehmet Cabbar, İlçe Milli Terbiye Müdürü Murat Toprak ve öğrenciler katıldı. Söyleşide Erciyes Üniversitesi Gün Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci’nin açılış konuşmasının arkası sıra hezel alan Erdal Kabatepe, ‘Ben Binbaşı Mürtefi Yüksek As’ ismiyle kitaplaştırdığı Çanakkale şehidi dedesi Binbaşı Yüksek Üstün Eş ve onun kardeşi martir Teğmen Mehmet Fevzi Satma’in hayatları üzerinden Çanakkale Destanının duyulmayan adsız ayrıntıları üzerine konuştu.

Çanakkale Zaferi’nde 5 dönüş arayla tıpkı evden iki subay kardeşi şehit veren yegâne karı olduklarını belirterek konuşmalarına başlayan Kabatepe, “Dedemin günlüğünden ve inceden inceye okuduğum tarihi belgelerlerden yararlandığım bu kitabı alıştırmak 12 yılımı aldı. Ben çeri değilim ama ailemden hava askerliğin hangi emretmek olduğunu ongun biliyorum. Bu sebeple bütün askerlerimize medyun olduğumuzu tıpkısı misil daha açıklamak isterim. Çokça baskı şartlarda yedi düvele cebin savaşmış yetişkin ordumuzun en küşade özelliği ise tahakküm şartlara karşın ahlaki ilkelerinden asla karşılık vermemesidir. Bizler zaferimizi bu ahlakımıza ve askerlerimizin eli sıkı dostluğuna borçluyuz” dedi.

İki ayrı oturumda söyleşisini gerçekleştiren Erdal Kabatepe’yi Develi’de ağırlamaktan balaban mutluluk duyduğunu tamlayan Develi Belediye Reisi Mehmet Cabbar, “Esenlik problemlerine rağmen bizleri kırmayarak engin hikmet ve tecrübelerini gençlerimiz ve bizlerle paylaşan bulunmaz büyüğümüz Erdal Kabatepe’ye şükranlarımı sunuyorum. Tarihimizi hele Çanakkale Zaferini bir öğün daha hatırlatarak ufkumuzu açan Erdal Kabatepe’ye Allah’tan yalabık teferruatlı ömürler diliyorum. İnşallah yeryüzü gücük zamanda gene kendisini misafir etmek isteriz. Develi Belediyesi adına gençlerimize zaman şuuru kazandırmak amacıyla seminer ve paneller düzenlemeye bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı. – KAYSERİ

Share: