Bayramiç’te cemevine Zülfikar kılıcı armağan edildi

Bayramiç’te cemevine Zülfikar kılıcı ihsan edildi

ÇANAKKALE – Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine ilişkin Koşuburnu köyü Muhtarı Bektaş Sim (58), köylerindeki cemevi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bağlanmış kendisine ve telefonla arayarak Zülfikar kılıcı talebinde bulundu. Çanakkale Valisi İlhami Lüle Taşı, Koşuburnu köyü Muhtarı Bektaş Sim’e Zülfikar kılıcını teslim etti.

Bayramiç ilçesi Koşuburnu köyünde henüz geçmiş ilköğrenim okulu yerine bakım veren taşımalı sistemden bilahare gereksiz olarak duran yapı Karye Muhtarlığının kişi imkanları ve ara sıra kuruluşların yardımlarıyla yersiz binayı cemevine dönüştürüldü. Karye Muhtar Bektaş Gümüş, cemevinin sembolü olan Zülfikar kılıcının eksikliğini gördü. Cimer’e bağlanmış namına ve telefonla Zülfikar kılıcı isteğini iletti.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yanında Bayramiç Kaymakamı Alper Taş ve Çanakkale İl Umumi Meclis Başkanı Nejat Alemdar ile gelişigüzel Zülfikar kılıcını cemevinde Muhtar Bektaş Gümüş’e konfirmasyon etti.

Muhtar Bektaş Gümüş, gelişmemiş sürede taleplerinin Cumhurbaşkanlığınca karşılandığı amacıyla Ilbay İlhami Aktaş’a teşekkür etti.

Share: