Adana ve belde illerdeki okullarda harmoni eğitimi başladı

Adana, Sazak, Hatay ve Osmaniye’da, anaokulu ve ilkokul birinci sınıflarda uzlaşma eğitimi başladı.

Milli Eğitim Bilimi Bakanlığınca hesaplı ahenk eğitimi programı kapsamında Adana’üstelik ayrıntılar, velileriyle okullarına geldi.

Öğretmenlerin karşıladığı çocuklar, sınıflarına alındıktan sonraları arkadaşlarıyla tanıştı.

Sazak

Sazak’bile da öğrenciler, yetişek programı kapsamında okullarını ve sınıflarını keşfetme şansı buldu.

Eğitmenler, ilk kez arkadaşlarıyla buluşan öğrencileri ve ailelerini bilgilendirdi.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Fıkdan Âdem, Mezitli ilçesindeki Faris Kokulu İlkokulu’nu ülfet ederek, öğretmenlere ve öğrencilere uzlaşma eğitiminde başarılar diledi.

Âdem, eskimemiş eğitim bilimi ve tedrisat yılının balkı olması temennisinde bulunarak, “Zaman uzlaşma sürecindeki öğrencilerimiz yetişek ve öğretime başlamış oldu. Hepsinin kitapları masalarında hazır. Bugün ekol öncesinde 26 bin 713 mektepli, ilkokullarda bile 34 bin 836 mektepli eğitime başladı. Allah devletimize ve milletimize tefessüh vermesin.” dedi.

Osmaniye

Osmaniye’birlikte birlikte anaokulu ve bir numara sınıfta yetişek görecek öğrenciler neva programı kapsamında geldikleri okullarında öğretmenler tarafından bilgilendirilerek, sınıflarına alındı.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ziyalı Albak, AA muhabirine, 20 bin öğrencinin ahenk eğitimine başladığını belirterek, “Bugün velilerimizin ve öğrencilerin coşkulu olduklarını yok etmek beni birlikte mutlu etti. Öğrencilerimize ücretsiz öğüt kitaplarının yanında bu yıl 800 bin yardımcı kök tezkere de dağıtılacak. Bakanlığımız aracılığıyla okullarımıza kovanlık ve diğer ihtiyaçları karşılayabilecekleri maddesel destek gönderildi.” diye konuştu.



Share: