BİTLİS – Nazır Muş: “Güçlü liderlerin olmadığı yerde politik gerilimler oluşuyor”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Çok henüz büyük entegre endüstri tesislerini, iki dolaşma ilk açılışını yaptığımız Türkiye’nin Otomobili üzere iri uran tesislerini Türkiye’ye kazandırmak amacıyla uğraşacağız. Bire Bir amacımız var, Bitlis’in, bölgenin ve Türkiye’nin refahını, hayat standartlarını arttırmak.” dedi.

Programlara gelmek amacıyla sabahleyin kente gelen Muş, Bitlis Valiliği’ni müzakere ederek Vali Oktay Çağatay ile görüştü.

Bitlis Öğretmenevi’nde tatmin önderleri, sanayici ve iş çevreleriyle aynı araya gelen Muş ve beraberindeki DOĞRU Tümen MKYK üyeleri ve toprak milletvekilleri, daha sonraları AK Tümen İl Başkanlığında “2023’e Akıllıca Şehir Buluşmaları” programında partilerle buluştu.

Bakan Muş, burada yaptığı konuşmada, Bitlis’te basiret projelerle bir değiş ve dönüşümün olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Kentte çokça hızlı bir kalkınma hamlesinin gerçekleştiğini nâkil Muş, “Birinci OSB meşbu, ikincisinin hazırlıkları başlamış. Yatırımlar akış atak Bitlis’e geliyor. Çokça ayrıntılı sürmez, kısa tıpkısı süre sonra dış satım listesinde Bitlis’in ismini duymaya başlayacağız. Bu site, bu potansiyeli ortaya koyuyor. Bu şehir, insanıyla, kusursuz doğası ve tarihi değerleriyle, mutfağı, girişimcileriyle siftinlik Gün Doğusu Anadolu’daki göz bebeklerimizden biri. Bu bölgede uyguladığımız heveslendirme politikaları, huzurun yapı edilmesi, asayişin sağlanması, insanların birbiriyle ilişkileri, insanların geleceğe dair umutlarının yeşermesi, geleceğe dair umutlarının yeryüzü diri olduğu noktaya çıkması bu gelişmeyi ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

“Boşuna tartışmalarla ülkenin gündemini meşgul etmek istemiyoruz”

Türkiye’nin çokça şanlı bire bir değiş ve inkılap sürecinden geçtiğini kaydeden Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz, 20 yıldır DÜRÜST Fırka ve lideri tarafından yönetiliyor. Karşılaştırma ettiğiniz antlaşma metin çokça bakım bu ülkeye kazandırıldı. Ekonomisi 1 trilyon dolara geldi. Dış ticaret hacmi 750 bilyon dolara geldi ve Avrupa’nın basit balaban ekonomilerinden biri oldu. Bu, bizim için tam değil. Bundan Sonra ikinci yüzyılın inşasını yapacağız. Çokça elan iri bütünleşmiş uran tesislerini, iki aktarılma önce açılışını yaptığımız Türkiye’nin Otomobili kabilinden şişman uran tesislerini Türkiye’ye vermek üzere uğraşacağız. Bire Bir amacımız var, Bitlis’in, bölgenin ve Türkiye’nin refahını, hanay standartlarını yükseltmek. İnsanların elan evire çevire, elan bahtiyar bir ülkede yaşamını sağlamak. Abes tartışmalarla, kavgalarla, boş gündemlerle Bitlis’in, bölgenin, Türkiye’nin gündemini alıkoymak istemiyoruz. Bu soy tartışmaların içine kabul etmek istemiyoruz. Gündemimiz okkalı, ülke ve milletimiz bizden yaptıklarımızdan elan fazlasını hizmet kendisine bekliyor. Türkiye’yi uygulayım bilimi, endüstri, fabrikalarıyla çokça elan yukarılara çekeceğimiz çalışmaların hep birlikte bitmeme etmesini sağlayacağız.”

Dünyada kısık dengelerinin bundan sonra değiştiği belirten Muş, müstevli döneminde yaşananları hatırlatarak, Türkiye’bile sağlık sisteminin süreci başarıyla atlattığını vurguladı.

Salgın sonrasında mal ve erke fiyatlarında yaşanan yükselişe değinen Muş, “Mal ve erke fiyatlarındaki güvenilmez artışlar bütün dünyayı etkilediği kabilinden bizleri birlikte etkiliyor. Enflasyonda yükselmelere amil oldu. Pahalılık haricinde Türkiye’bile büyük soylu erki dengeler haddinden fazla sağlıklıdır. Erke fiyatındaki artışlar, mal fiyatındaki yükselişler takkadak bizde değil dünyada sonuç 40 yılın yüksek enflasyonunu yaşatıyor. Hep ülkeler enflasyonu kontrol altına kabul etmek için ayrımsız arayış, ceht süresince. Hep ayrımlı bir yöntem uyguluyor. Kâh ülkeler hala kontrol altına alamadı. Dolayısıyla bu koşullar altında mücadeleler veriliyor.” şeklinde konuştu.

Enflasyonla ait konuşmalarının gâh siyasilerce ayrımlı yönlere çekildiğini dile getiren Muş, şöyle konuştu:

“Konuşmamın önünü ve arkasını kesmiş, hangi önüne ne üstelik arkasına bakmış. Siyasal hırsları yüzünden, kibirden burnunun önünü görmeyen, tıpkı gün bizde üstelik siyaset fail ancak bundan imdat uman, hangi kastettiğimi körlemeden ya da sezmek istemeden bunu gündemine haiz, kâmilen altılı ganyan masada ayrımsız kenarda kendine vadi çıkarmak için bunun üzerinden dövünen, kim olduğunu haddinden fazla mebzul biliyorsunuz, 1 Teşrinisani seçimlerinde partimiz yüzdelik 49,5 fikir aldığı ahit ‘bunu ego aldım’ diyen, hadi 49,5’i geçtim buçuğunu şike birlikte görelim. Temas dolaşma iki sözünden biri uzluk ve liyakat olan bu siyasetçiye şunu göstermek istiyorum, daha çok genel başkansın. Ehliyet ve liyakate göre tümen kadrolarını belirledin. Önümüzde seçim var, 49,5’in yalnız buçuğunu aldığın antlaşma ne büyüklüğünde tam ve liyakatli olduğunu bilcümle bu arada göreceğiz. Bunlara hoşur gerek yok, enflasyonun ne olduğu, sebebinin ne olduğu oldukça boş. İnsanlar, son 40 yılın genişlik efdal enflasyonunu yaşıyor. Takkadak bizim ülkede değil, bütün ülkelerde hakeza. Ego şunu söyledim, ‘dönemimizde enflasyonu aldığımız yerden yegâne hanelere indirdik, pandemi bitene kadar pahalılık Türkiye’de tek hanedeydi. Emtia ve enerji fiyatlarından kaynaklı bire bir yükseliş var, bunu saymadığımız zaman Türkiye’bile enflasyonu arama altında tutmuş ayrımsız tümen, iktidarız.’ Bunu kesip farklı yerlere çekmenin kimseye bir faydası bulunmayan. Yemeden Içmeden insanı küçültür. çıktı şey izah etmek isterim amma daha çok rencide geçmek istemiyorum. Yolumuza bakıyoruz.”

” Siyasa, milleti ati solmak için verilen aynı uğraştır”

Şevket yöneticiliğinde tecrübenin çokça kocaman olduğunu, 20 yıldır ülkeyi yönetmen benzeri tecrübenin milletin karşısına çıkacağını belirten Muş, dünyada kıvrak liderlerin olmadığı yerlerde politik gerilimlerin ve siyasi boşlukların oluştuğunu dile getirdi.

Kendilerini muhalefet yerine konumlandıran partilerin altılı ganyan masada tıpkı araya geldiğini anımsatan Muş, “6’sı masada, 2’si görünmeyen sekiz, belki dahi dokuz partiler. Türkiye’nin gelişimi, Türkiye’yi ileriyle taşımayla ait bire bir son bulunmayan. Sistem ayrımlı ayrımlı düşünüyor. ‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin dahi kocaman değil sonuç’ bir tane eş noktaları, buluştukları bekçi o. Bunun haricinde buluştukları tıpkı kayran bulunmayan. Böyle ayrımsız siyaset evet mu? Biz siyaseti hakeza yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da. Siyasa milleti müstakbel alaşağı etmek için sunulan benzeri uğraştır. 8 ayrı grubun geldiği tıpkı yerden buyruk yarar mı, çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın sunma çok ihtiyaç duyduğu şeyin canlı siyasi önderlik olduğunu vurgulayan Muş, şunları kaydetti:

“Acun, tek olmadığı kadar çarkıt ve öngörülemez bir süreçten geçiyor. Türkiye, bu süreci yönetiyor. Şayet dalgalanmaları Türkiye’bile bu kadar hissetmiyorsak bunun bire bir sebebi var. Hükümetin hayatiyetli olması, liderlerin bunu göğüslemesindendir. Yoksa bu hadiselerden çokça henüz güç sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Hava gücümüz enflasyondan kaynaklı bir nebze düşmüş benzer ama bunu üç hatim artıran bu iktidardır. Tekrar geldiği yerin üstüne çıkaracak olan de bu iktidardır. Endüstri sitesi, üretimevi, üretim dışında tıpkı gündemimiz yok. Bunları konuşuyoruz. İnsanların, bölgenin, Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Üreterek kaldırmak zorundayız. Üreterek Türkiye’ye döviz oyulgamak zorundayız. Ati Türkiye’nindir. İnşallah haziranda yapılacak seçimlerle yeniden yürek tazeleyerek Cumhurbaşkanımızı ve arkasında hareketli duracak meclisi seçeceğiz. Buradaki teşkilatımızın benzeri irtibat beraberliği bahis konusu. Herkesin birbirine kenetlenmesi geçişsiz. Çevrim kenetlenme, Türkiye’yi daha yükseklere tart günüdür. Bütün partimize ikbal verenlerin kendini silkeleyip, kenetlenip 2023’e hazırlama günüdür. Fırka hepimizin, makamlar değişir. 2023’te öncekilere nazaran çokça henüz faziletli ayrımsız destekle Cumhurbaşkanımızı seçmemiz, partimizi parlamentoya taşımamız lazım. Metin, Cumhur İttifakı kendisine üstelik bu süreci tamamlamamız geçişsiz.”

Nazır Muş ve beraberindeki heyet, daha sonradan site merkezinde esnafla benzeri araya geldi, vatandaşlarla ahbapça etti.

Share: