DİKENLİ SALATALIK, ‘TÜKETİMİ YOK’ DİYE ÇÖPE ATILMIŞ

Antalya Gözyaşı Göveri ve Meyve Toptancı Hali’nde çekilen görüntülerde tıpkısı gübür konteynerinin yurtdışına ihraç edilen dikenli görgüsüz ile kırcı olduğu görüldü. Toptancı Nakız Gözyaşı Sebze Yemiş ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, ‘Çözme içerisinde çöpe atılan ürünlerin değer hafifletmek yahut artırmaya etkisi imkânsız. Atılan bu ürünler münasebet değerini kaybetmiş olabilir. Çöpte tanıdık dikenli görgüsüz yurtiçinde tüketilen tıpkısı ürünümüz değil dedi.

Antalya’dan temas sene binlerce ton yapıt Gözyaşı Sebze ve Ürün Toptancı Hali’nden yurtiçi ve yurtdışı pazarına gönderiliyor. Yurtdışı pazarı üzere üretilen ürünler ise dünyanın ayrımlı ülkelerine gönderiliyor. Yurtdışına ihraç edilen ürünler beyninde düzlük alan dikenli salatalığın bire bir bölümünün haldeki ayrımsız gübür konteynerine atıldığı görüldü.

Görüntüler üstüne mütekellim Toptancı Hal Yaş Göveri Kâr ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Büyük Yılmayan, ürünün münasebet değerini kaybetmiş olabileceği veya ihracata gönderilecek miktardan fazlasının bağırsak pazarda almaç bulamayacağı için baygın olabileceğini söyledi.

Satılabilecek durumda olan hiçbir ürünün çöpe atılamayacağını söyleyen Hasan Mualla Yılmayan, ‘Nakız içerisinde çöpe atılmış ürünlerin kıymet hafifletmek veya artırmaya aynı etkisi olamaz. Atılan bu ürünler muamele değerini kaybetmiş cins. Çöpte görülen dikenli hıyar yurtiçinde tüketilen tıpkı ürünümüz değil. Bu ürünün yüzdelik 90’ı yurtdışına ihraç ediliyor. 50 kilogram üretilen ürününün 40’ını gönderdiğinizde artan 10 kilogramı burada yiyen olanaksız. Zira burada yenilen ve satılan bir ürün değil dedi.

Yurtdışına revan ürünler için kere süresinin dahi adisyon edilmesi gerektiğini belirten Yılmayan, ‘Dikenli budala yurtdışı grubuna giren benzeri işaret. Antrparantez sulu türlü. İhraç edilen göveri ve meyvelerin yolculuğu gittiği ülkeye göre 10-15 devir öğün gidiyor. O zamana büyüklüğünde kalite vasfını kaybediyor elhak. Bu şekilde yurtdışına gönderdiğinde paket ve nakliye masrafları var. Gittiği yerlerde vasfını kaybetmiş olacak ve benzeri da orada maddesel zayi yaşayacak. Ondan periferi ihracata gitme vasfını kaybeden ürünler maatteessüf istemediğimiz görüntüleri oluşturabiliyor. Pazarını kaybetmiş olmasından kaynaklanıyor diyerek konuştu.

Share: