Milli sportmen yüzmeden sonraları halterde dahi engel tanımıyor

– Milli sportmen yüzmeden sonradan halterde da engel tanımıyor

YALOVA – Yüzmede uluslararası turnuvalarda kocaman başarılar elde fail anadan doğma sakat milli sportmen Hedef Yumuk, bu nöbet servet halterde başarıdan başarıya koşmaya başladı. Tulum, mal halterde elde ettiği Avrupa ikinciliği sonrası bu el gözünü dünya şampiyonasına dikti.

Yalova Azamet Hastanesi Bilgelik İşlem Bölümü’nde etkin, evli ve bire bir kız yavru babası Erek Yoğun, yüzmede elde ettiği başarıları bu nöbet servet halter branşında sürdürüyor. 15 yaşında sporla ile tanışan 34 yaşındaki milli sportmen, Siirt’te yüzmeye başladıktan sonradan İstanbul’bile spor hayatını sürdürdü. Yüzmede, Akdeniz Oyunları’nda üçüncülüğü mevcut Yoğun, bu branşta toplamda 4 arsıulusal turnuvada 2 ikincilik, 2 bile üçüncülük elde etti. Türkiye şampiyonalarında 14 birinciliği, 8 de ikinciliği olan başarılı sportmen, demin bu başarısına para halterde bitmeme ediyor.

Yalova’da yüzme üzere havuz bulamayınca haltere başladı

Yüzmede 2011 yılında ABD’deki bire bir turnuvaya çağırma üstüne giden Tulum, burada 3 zer madalya aldı. Amerika’daki fizyoterapistlerin muayenesinde milli sporcuya halter branşına elan öğür olduğu söylendi. Sonrasında Türkiye’ye dönen ve 2012 yılında ailesiyle Yalova’ya taşınan Yumuk, kentte havuzun olmaması zımnında yüzmeden 2 yıl uzak kaldığını belirterek, “2 sene boyunca yüzemedim. Bırakma noktasına geldim filhakika. 2 yıl sonraları vabeste yüzme havuzu yapıldığında Deneyimsizlik Spor İl Müdürlüğü ile görüştüğümde benim için uygun benzeri saat ve kulvar verilemeyeceği söylendi, ayarlanamadı yani. Ben da 2014 yılında halter branşına başladım” dedi.

Hevesi kırıldı spora 3 sene meydanlık verdi

2015 yılında servet halterde katıldığı Türkiye şampiyonasında rate çekmesi sonrasında spora meydanlık veren Yoğun, “Hevesim kırılmıştı. Yüzmeyi de imkansızlıklar yüzünden yapmadım. 2018 yılında halter sporunu yapmaya esasen karar verdim. Çünkü ayrımsız engellinin sporsuz hayata bağlanması az buçuk zor. Sporla bağdaşmasını düşünüyorum biraz ben. 2018’den sonra 2 yıl hazırlandım. Koronavirüs pırtlak verince ara vermek zorunda kaldım. 2 devam Türkiye şampiyonası geçirdim. 2019-2020 yılında Türkiye şampiyonu oldum servet halterde. 2022 yılında bu posta ben koronavirüse yakalandım ve Türkiye şampiyonasına katılamayarak acun şampiyonası kampına seçilemedim” diye konuştu.

Para halterde Avrupa ikinciliğine

Avrupa Şampiyonası’na katılmak üzere fitness eğitmeni kardeşi Mustafa Atmaca Tombul ile çalışmalara başlayan Uğur Tombul, saatlerce hastanedeki işinde çalıştıktan bilahare spor salonuna giderek pahal bir tempoda egzersiz yaptı. Milli mülk halterci çalışması sonucunda elde ettiği başarıyı şöyle anlattı:

“8’den 5’e kadar çalıştıktan sonraları akşam 3 saat üstelik spor yapıyorum. Geceleyin eve gittiğimde saat 11.00 oluyordu. Güzeşte sene mart ayında Türkiye şampiyonasında 175 kilo kaldırarak Türkiye şampiyonu oldum ve milli takıma seçildim. Haziran ayında milli mızıka kampına alındım. 4 ay boyunca milli bando kampında çalıştık. 28 eylülde 174 kilogram kaldırarak 72 kiloda Avrupa ikincisi oldum.”

Tasavvur acun ve olimpiyat şampiyonluğu

Halterdeki evvel arsıulusal yarışmada muvaffakiyet ile dönmesinin hedefinin büyüttüğünü anlatan Tulum, kendisine yönelik de beklentileri arttırdığını rapor etti. Haziran 2023’te acun şampiyonasına hazırlandığını rapor fail başarılı sportmen, “Acun olimpiyat sıralamasında kısaca 400 sportmen içinde önceki 10 içindeyim. Olimpiyata gitme hakkı düzlük sporcular arasındayım. Acun şampiyonasında evvel 3’e girmeyi hedefliyoruz. 6 ay hazırlanma sürecimiz var. Bu 6 kamer hem gelişim hem sporu benzeri anda yapacağız maatteessüf ama yapacağız ayrımsız şekilde. Acun şampiyonasında geçmiş üçe giriş hedefim var. Ondan sonraları da doğrusu en büyük hayalim olimpiyat. Olimpiyatlara katılarak oradan madalya ifade etmek istiyorum” diye niteleyerek konuştu.

Ağabeyine antrenörlük eden Mustafa Delimsirek Yumuk ise elan bol şartlarda daha gür başarılar elde edilebileceğini söyledi.

Share: