1983 Erzurum depremini yaşadı, boğasını satıp depremzedeler üzere bağışladı

ERZURUM’dahi 30 Ekim 1983’te meydana gelen 1155 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 büyüklüğündeki depremi Narman ilçesinde ruhlu 8 çocuk annesi Nazime Tığ (67), beslediği kocabaş hayvanı satarak elde ettiği 23 bin lirayı depremzedelere bağışladı. Nazime Kılıç, “Kaç gecedir dalgı uyuyamıyorum. 1983 depremini gördüm. Depremzedelerin yarası bizim üstelik yaramız. 8 çocuğum var onlara birlikte arkalama etmelerini söyledim” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 ilde faal olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin peşi sıra sıkı genelinde arkalama seferberliği başlatıldı. Binlerce kişinin akın akın yardıma koştuğu Erzurum’de Narman ilçesinde dinamik Nazime Kılıç, ‘Kardeşlerim evlatlarım’ dediği depremzedelere müzaheret üzere yoluyla beslediği boğayı satışa çıkardı. Bodur sürede danayı 23 bin liraya satan Nazime Tığ, elde ettiği 23 bin lirayı de depremzedelere yaymak için AFAD’a bağışladı.

Nazime Tığ, “Kaç gecedir uykum gelmiyor. Ego 1983 83 depremini gördüm. Depremzedelerin yarası bizim de yaramız. İçimiz sızladı. O yavrulara benim içim sızladı. Benim 8 çocuğum var. Onlara üstelik diyorum ki elinizden geldiği kadar yardım edin, orayı ayağa kaldırın. Ben de kendi elimle büyüttüğüm bu boğayı depremzedelere, kardeşlerime ve evlatlarıma yardım ediyorum. Cenabıhak onlara arkalama etsin” diyerek konuştu. TANDIRLAR ALDATMAK İÇİN YANDI Karayazı ilçesinde da rustik mahallelerde faal kadınlar, depremzedeler için tandırlarını yaktı. “Ateş bizim acımız” diye niteleyerek günde yüzlerce paketlemek üreten kadınlar, Erzurum Valiliği aracılığıyla hareket bölgesine gönderiyor.319 TIR GÖNDERİLDİ

Bu arada depremin olduğu andan itibaren Erzurum’de 7’den 70’e herkes depremzedelere yardımcı olmak üzere harekete geçti. Erzurum Valiliği koordinesinde zelzele bölgesine kontrol kurtarma çalışmaları amacıyla 598 aksiyon makinesi, 2 bin 783 personelle birlikte 319 TIR bile yardım malzemesi gönderildi.

Share: