PROF. DR. ALİ ERBAŞ: ÇALIŞMA VE TİCARETİN DA BİR İMTİHAN OLDUĞU ARA SIRA GÖZ ARDI EDİLİYOR

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ulvi Erbaş,?Emek ve ticaretin dahi ayrımsız imtihan, işini gereğince yapmanın bile ayrımsız ibadet olduğu bazı bazı göz ardı ediliyor” dedi.

Ilmek İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, muhtelif programlara süzülmek amacıyla Ordu’ya geldi. Erbaş, önce yerine Altınordu ilçesinde Köprübaşı 4-6 Gözyaşı Kur’an Kursu ile Celil Camii Din Bilgisizlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Daha bilahare cuma namazı üzere Ulu Camiye giren Erbaş, burada Cuma hutbesi verdi. Prof. Dr. Erbaş, hutbeden yaptığı konuşmada “Hangi acıdır kim modern zamanlar aksiyon ve tecim ahlakını dahi damarlı etkiliyor. Dosdoğru, emniyetli, helal-yasak hassasiyeti olan, işinin ve işçinin hakkını gözetenlerin sayısı elbette çoğunlukta. Buna hamd ediyoruz. Fakat bunun yanı sıra hoppadak maddiyat odaklı düşünenlerin, henüz aşkın kazanmayı hayatın gayesi sananların sayısı üstelik artıyor. Mücahede ve ticaretin birlikte ayrımsız imtihan, işini mucibince yapmanın de ayrımsız perestiş olduğu bazı bazı göz ardı ediliyor. Halbuki İslam, boğazımızdan geçen beherglas lokmanın helal ve yasal olmasını imanımızın aynı gereği adına görmektedir. İçki ve ticaretinden, içerisinde keriz olan bütün oyunlardan, faizin seçme çeşidinden, hırsızlık, vergi, faizcilik, amme malını konusunda eylemek, stokçuluk ve karaborsacılık gibi değme soy haramdan hızlı kaçınmamızı emreder eke dinimiz İslam. Unutmayalım ki ki helalinden kazanıp helal yollarda harcarsa ibadeti kabul, duası beğenilen peki. Ateşçi bereketle, hanesi huzurla dolar. Sonunda Tanrı’ın rızasına ve cennetine nail olur. Ki da yediğine, içtiğine, giydiğine haram bulaştırırsa malının bereketi azalır. Kazandığını zannederken haddizatında kaybeder. Acun saadeti yok evet, ahirette ise cehennem azabına duçar olur. Cidden Allah Resulü şöyle buyurmaktadır: ‘Haramla sönümsüz vücudun layık olduğu düz ancak cehennemdir.’ Cenabıhak hepimizi muhafaza eylesin. Hayatımızın her alanında olduğu kadar gelişim ve ticaret hayatımızı de doğruluk ve hak yolu üstüne mensur edelim. Tanrı’ın koyduğu helal-yasak sınırlarını bihakkın koruyalım. Helalinden kazanalım, helalinden üretelim, helalinden yiyelim ve helalinden harcayalım. Eğreti dünya malını, mihman ahiret saadetine tercih etmeyelim.? dedi.

VATANDAŞLARA KUR’AN KURSU ÇAĞRISI

Erbaş, hutbesinin böylelikle vatandaşlara Kur’an Kursları çağrısında üstelik bulunarak, ‘Bu hafta başı itibariyle Kur’an Kurslarımız terbiye öğretime başlamıştır. Ama kayıtlar devam ediyor. Kur’an Kurslarımızda 4-6 yaş grubu sınıflarından ihtiyaç odaklı kurslarımıza büyüklüğünde, hafızlık kurslarımız ve her yaştan vatandaşlarımız amacıyla sınıflarımız bulutsuz. Kayıtların devam ettiğini ego sizlere duyuruyorum, sizler da Kur’an Kurslarımıza gelmek ihtiyacı duyan 4 yaşından itibaren bilcümle vatandaşlarımıza lütfen duyurun. Hocalarımız onları bekliyorlar. İnşallah herhangi bir mahallemizde tıpkısı kursumuz var. Sıfır yerlerde birlikte açmaya bitmeme ediyoruz. Ömrümüz tükenmeden, nefesimiz bitmeden ana dini bilgileri, değerlerimizi, rabbimizin emirlerini ve sevgili peygamberimizin aktöre konusundaki uyarılarını, tavsiyelerini vatandaşlarımız öğrensinler’ ifadelerinde bulundu.



Share: