Tekirdağ haberleri: Tekirdağ’da yüzlerce çocuk uçurtma şenliğinde buluştu

Tekirdağ’bile yüzlerce çocuk uçurtma şenliğinde buluştu

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’dahi yüzlerce çocuğun katıldığı uçurtma şenliğinde felek rengarenk uçurtmalarla kaplandı.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Süleymanpaşa Belediyesi vasıtasıyla düzenlenen uçurtma şenliğine yüzlerce yavru katıldı. “Genişlik Güzelce Uçurtma” ve “Sunu Yükseğe Çıkan Uçurtma” kategorilerinde yarışmanın saha aldığı şenlikte; ‘Bilim ve Canlılık Atölyeleri’, ‘Macera Küpleri’, ‘Şişme Baziçe Grupları’, ‘Tiyatro ve Kukla Çadırı’ kabil türlü etkinlikler düzenlendi. Yüzlerce vatandaşın uçurtma şenliği cihetiyle akın ettiği kıran alanda adeta aşama atılacak kayran kalmadı. Kâh dallar, özlük yaptığı uçurtmalarla şenliğine katılırken uçurtma getirmeyen bazı çocuklara da Süleymanpaşa Belediyesi eliyle uçurtma hediye edildi. Süleymanpaşa İlçesinde gökyüzü adeta uçurtmalarla kaplandı.

Düzenlenen şenlikle ilgili mütekellim Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa’dahi sunturlu benzeri alım satım günündeyiz. Torunlar aileleri ile gelişigüzel uçurtma şenliğine katıldılar. Görüyorsunuz gökyüzünde tamam bir kaynak var. İnşallah akşama büyüklüğünde ki bu süreç dörtköşe olacak. Velilerin; annelerin, babaların çocuklarıyla birlikte ahit geçireceği tıpkısı aktivite reşit oldu. Eğer kim çekicilik sunturlu olursa önümüzdeki aylarda bu kadar etkinlikleri tıpkı daha yapmayı planlıyoruz. Sayısını belirleme edemedik ama şu anda haddinden fazla canlı ayrımsız ortam var. Vahim bir katılımın olacağı gözüküyor. Elimizde yeteri kadar uçurtma var herkese uçurtma vereceğiz ve çocukları eğlendireceğiz” diyerek konuştu.

Şenliğe çocuklarıyla gelişigüzel katılan Veli Ofluoğlu, “Çok güzel tıpkısı etkinlik. Süleymanpaşa Belediyesi geldiğinden beridir çokça pir etkinlikler yapıyor. Bu etkinlikte onlardan biri. Dallar sıraya girdi, hemencecik gidip uçurtmalarını aldı. Pusat yaptırmadık zira tığ yarışmaya girmeyeceğiz. Sunturlu organizasyonlar yapıyorlar. Cüneyt Yüksel âdeta dayanılmaz işlemler yapıyor.” dedi.

Şenlikte çok eğlendiğini belirten ayrıntılar ise, Süleymanpaşa Belediye Reisi Cüneyt Yüksel’e teşekkürname ederek, “Cüneyt Yüksel’e böyle bir düzenleme yaptığı üzere çokça teşekkürname ederiz. Haddinden Fazla mutluyuz. Haddinden Fazla sevindik. Uçurtmalar amacıyla teşekkür ederiz” dediler.

Uçurtma şenliği sonucunda dereceye giren çocuklara değişik ödüller verildi.

Share: