Köyünün bursla okuttuğu mühendisten vefa örneği

Zonguldak’ta Kardelen Bekmezci, karye sakinleri ve gurbetçilerin desteğiyle başlatılan burstan yararlanarak yapım mühendisliğini okudu. Köyünde bitmeme eden tünel çalışmalarında işe başlayan Bekmezci, yetişek hayatına ulama sağlayan projeye bindi olup öğrencilere katkı sağlıyor.

Kilimli ilçesine bağlı Göbü köyünde zihayat Kardelen Bekmezci (24), 4 sene ilk Yozgat’taki Bozok Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı. Muhtar Burhan Oral; köy sakinleri ve gurbetçilerin destekleriyle başlattığı burs projesiyle Bekmezci’ye bindi oldu. Burstan yararlanarak eğitim bilimi hayatına başlayan Bekmezci, bölümünü başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Üniversite hayatı sonrası köyüne dönen Bekmezci, iş aramaya başladı. Köyünde Filyos ile Zonguldak arasındaki yapımı süren tünellerde yüklenici firmada inşaat mühendisi yerine işe başlayan Bekmezci, kendisi gibi darülfünun öğrenimini sürdüren gençler amacıyla burs vermeye başladı. Projede yer alarak köyünü gururlandıran tendürüst mühendis, terbiye hayatına da katkı sağlıyor.

“Yararlandığım burs projesine katkı çevirmek istedim”

Üniversiteye yerleşmesiyle beraber köyündeki burs projesinden yararlanmaya başladığını anlatan Bekmezci, “Ego üniversitedeyken bu proje başladı. Muhtarımız eliyle düzenlenen tıpkı programdı. Üniversite öğrencilerine burs verildi. Ego üstelik o ant okuduğum üzere bundan yararlanma fırsatı bulmuştum. Hala devam ettiği için tümce duyabilsin. Köyümüzde 20’ye yakın üniversite öğrencisi var. Ben bile bundan yararlanmış, öz işimi yapıyor olmanın verdiği mutlulukla destek olmak istedim. Muhtarımızla yeniden bu projeyi bitmeme ettirip büyütüp daha güzelce olsun diyerek uğraşıyoruz” diyerek rapor etti.

“Köyümde bana bire bir okazyon tanındı, köyümde işe başladım”

Çıkışlı olduktan bilahare köyünde yapımı bitmeme eden tünel çalışmalarında işbaşı yaptığını anlatan Bekmezci, “Köyümde bir işim oldu ve bana bir okazyon tanındı. Bu açıdan şanslıyım. İşime köyümde bitmeme ediyorum. Buradaki öğrencilere da aynı bana müzaheret edildiği gibi ego üstelik onlara yardım etmeye çalışıyorum. Özlük bölümüm açısından kız çocuklarının okumasına dayanıklı yanaşılmaz. ‘Yapamaz, edemez’ denilir amma en iyice örneği benim diye düşünüyorum. Bir Nice hayat marifetiyle benimsenmese dahi bunu başarıp okudum. Deminden birlikte çalışıyorum. Bence kız çocuklarından ki istiyorsa köyde, buna atılganlık edemeyen varsa örnek alabilir, başarabilir. İstiyorsa tümce yapabilir. Köyümüzün öğrencilere arkalama ettiğini düşünüyorum. Yardım edebildiklerimiz var, edemediklerimiz var. Kız erkek fark etmeden bütün çocuklara müzaheret etmeye çaba ediyorum. Ego bu yüzden alelhusus bu işin süresince görünmek istedim. Muhtarım üstelik çıktı ilerlesin. Herkes duysun, yayılsın. Keşki cümle aynı öğrenci okutabilse. Ne mutlu bize” diye konuştu.

“Burs alanların işe girince projeye bindi vermesi yeryüzü şişman hayalimdi”

Kocabaşı adaylığı sürecinden bu yana burs projesini hayata kılmak üzere çabaladıklarını ve başardıklarını anlatan Göbü Köyü Muhtarı Hüccet Oral, “Amacımız eğer kocabaşı olursak öğrencilerimize burs verebilmekti. Elbette bu bursu cebimizden verme şansımız bulunmayan. İl dışındaki ve ensiz dışındaki gurbetçilerimizin katkılarıyla, buradaki arkadaşlarımızın katkılarıyla 3 yıldır üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz. Kardelen kızımız birlikte o devir okuyordu. Bursiyerlerimizden biri de Kardelen kızımızdı. Okulunu bitirdi. Tünel çalışmalarında yapım mühendisine ihtiyaç vardı. İşe girdikten sonradan ‘Ego da bire bir mektepli okutmak, katkıda mevcut olmak istiyorum’ dedi. Çokça kıvançlı, mutlu oldum zira hayalini kurduğum şeylerden birisi buydu. Bu çarkın dönmesi amacıyla burs kayran öğrencilerimizin gittikçe işe girip dünyalık kazanmaya başladığı antlaşma geriden mevrut çocuklara katkısı olması yer balaban hayalimdi. Kardelen kızımız bile bunun ilk örneği, kendisine şahsım, köyüm ve öğrenciler yerine çokça teşekkürname ediyorum” şeklinde konuştu. – ZONGULDAK

Share: