Alman Konuşu Tetkikat Enstitüsü: Alman ekonomisi resesyonda

Merkezi Berlin’de mevcut Alman Ekonomik Tetkikat Enstitüsü (DIW), erke krizi, faziletli pahalılık ve toptan ekonomideki soğumadan periferi Alman ekonomisinin resesyonda olduğu öngörüsünde bulundu.

DIW, Almanya’ya ait ilk teşrin kocaoğlan kazançlı barometresini açıkladı.

Buna bakarak, kazançlı barometre, ekimde 5 fakül azalarak 74,3 puana geriledi.

Açıklamada, erke krizi, faziletkâr para şişkinliği oranları ve soğumaya başlayan global ekonominin Alman ekonomisi amacıyla olumsuzluklara hastalık olduğu belirtilerek, hele uran için enerji krizinin esas sav olmaya bitmeme ettiği ve faziletkâr istihsal maliyetlerine katkıda bulunduğu vurgulandı.

DIW ekonomistlerinden Guido Baldi, konuya ilişik değerlendirmesinde, “Alman ekonomisi resesyona girdi. Doğal Gaz tedbir sıkıntısı olmadığı sürece ekonominin 2008 mali krizi sırasında yahut Kovid-19 pandemisinin geçmiş yılında olduğundan çok daha az küçülmesi beklenen. Ancak henüz ahir gün amacıyla riskler oylumlu olmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Alman hükümeti, 12 Ekim’de, 2022 üzere elan önceki yüzdelik 2,2 kendisine açıklanan resmi büyüme beklentisini erke krizi, küsurat fiyatlar ve genişlik sıkı boğazlarının etkilerinden periferi adi yönlü rötuşlu ederek yüzde 1,4’e çekerken, gelecek yıl için sükûnet öngörüsünde bulunmuştu.

Share: