O teröristlere ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet delik cezası

O teröristlere ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet mapus cezası

Turuncu listede bile meydan düzlük PKK’nın dokunaklı kadrosundan sabotajcı teröristler için değişmeyen artık; müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet kodes cezası

ERZİNCAN Erzincan’da tanıdık yıldırı duruşmasında karar bundan sonra. Turuncu listede de vadi düz PKK’nın kötü kadrosundan baltalayıcı teröristler hakkında müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet mahbes cezası verildi.

2 askeri araca bombalı saldırış ve bire bir katar rayına bomba yerleştirilmesi olayı ile ayrıksı haddinden fazla sayıda terör eyleminden yargılanan terör örgütü PKK/KCK’nın sabotajcılarından “turuncu” kategorideki Ahmet Herdem ile Yunanistan’a andırmak istediği sırada yakalanan “Rezzan Erzingan” harf ünlü Gürkan Düzlük’ün üstelik aralarında bulunduğu 2’si vakfedilmiş 6 sanığın yargılanmasına bitmeme edildi. Erzincan’da 2 askeri araca bombalı cüretkâr düzenlemesi, ayrımsız tren rayına bomba yerleştirilmesi olayının üstelik aralarında bulunduğu birçok terör eylemine katıldıkları iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan biri ağırlaştırılmış müebbet, gayr müebbet dam cezasına çarptırıldı, bu iki maznun için mütenevvi oranlarda da cezaevi cezası verilirken sair 4 sanığın beraat ine hükmedildi.

Erzincan 2. Kısık Ukubet Mahkemesi’ndeki duruşmada, terör örgütü üyesi mevkuf maznun “Rezzan Erzingan” kod adlı Gürkan Kayran ile tutuksuz sanıklar E.T, Ü.T, C.Y. ve T.B. ile maznun avukatları hazır bulundu. PKK’nın sabotajcısı olan ve İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi’nde “turuncu” kategoride düz düzlük mevkuf sanık “Baver-Çektar” harf ünlü Ahmet Herdem ise duruşmaya mevkuf bulunduğu cezaevinden Patırtılı ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Anne hakkındaki mütalaasını açıklanan Cumhuriyet Altını savcısı, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Sanıklar ile avukatları üstelik beyanlarında suçlamaları kabul etmeyerek, aklanma ve tahliye talebinde bulundu. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti ise sanık Ahmet Herdem’i “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü uydurmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse, askeri araca bombalı saldırıda 2 askerin yaralanması zımnında “bomba kullanmak vasıtasıyla bilerek öldürmeye denemek”deri 32 sene hapse, “korkulu maddeleri sellemehüsselam namına bulundurmak veya halk dönmek”kap 10 yıl hapis ve 40 bin teklik adli mal cezasına, “benzer ve uzanım bakımından dokunaklı olan cebe yahut mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması” suçundan 9 sene mahbes ve 18 bin liralık adli mülk cezasına, “resmi belgede düzmecilik”cilt 3 sene hapse, bu suçlar dışında karıştığı özge terör eylemleri yüzünden bile bütün 14 yıl hapse mahkum etti.

Gürkan Vadi’e ise “devletin birliğini ve mutluluk bütünlüğünü uydurmak” suçundan müebbet cezaevi cezası veren heyet, sanığa “bomba çekmek vasıtasıyla kasten öldürmeye test etmek” suçundan 26 yıl 8 ay, “sakil maddeleri müsaadesiz adına bulundurmak veya halk mübadele etmek”kap 8 yıl 4 kamer hapis ve 33 bin 320 teklik adli para cezası, “aynı ve durum itibarıyla ağır olan cebe veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması” suçundan 7 yıl 6 ay mapushane ile 15 bin liralık adli nakdî ceza verdi. Sanığa, katıldığı sair terör eylemleri sebebiyle bile toplanmış 35 yıl 10 ay mahbes cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Mahkeme heyeti, çeşitli yıldırı eylemlerine ilişkin yargılanan sanıklar E.T, Ü.T, C.Y. ve T.B’nin ise beyyine yetersizliğinden beraatine karar verdi.

Share: