Avare köpeklerinin ısırdığı çocuklardan biri taburcu oldu

Başıboş köpeklerinin ısırdığı çocuklardan biri taburcu oldu

BİTLİS – Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Göldüzü köyünde köpek marifetiyle ısırılan ve Ankara’dahi tedavi gördükten sonraları taburcu olan 10 yaşındaki P.E., ailesine kavuştu.

Adilcevaz ilçesine merbut Göldüzü köyünde yaklaşık 10 bölüm önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. ve M.E. yaralanmıştı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine irsal edilen ve tedavileri burada devam fail hastalardan P.E. bu aktarılma sabah saatlerinde taburcu oldu. Uçakla Muş Havalimanı’na, oradan birlikte karayolu ile ilçeye gelen P.E., yakınları marifetiyle karşılandı. Okula giderken kapik saldırısına uğradığını rapor eden P.E., “Beni Ankara’ya gönderdiler. Benim sağlık durumum bol. Fakat çokça üzgünüm arkadaşım M.E.’nin afiyet durumu ongun değil” dedi.

P.E.’nin babası Mahkum Ergün, “Benim çocuğum benzeri hafta önce kapik saldırısına uğradı. Evvel Adilcevaz Onkoloji Hastanesine götürdüm orada Ankara’ya gönderme ettiler. Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavimiz bitikten bilahare bu dönme taburcu olduk. Çocuğumun keyif durumu ferah amma komşumun çocuğuna çok özlüyorum. Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

P.E.’nin amcası Fatih Ergün, “Çokça şükür yeğenime kavuştuk. Temennimiz odur kim komşumuzun çocuğu de yeğenim kabilinden sağlığına kavuşur inşallah. Bizim köyümüz iri ve yüzlercesi öğrencisi var. Korkudan okuluna gidemiyorlar. Başı abes köpeklerin bir dakika evvel toplatıp hayvan barınaklarına göndermelerini kâm ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgilendiren açıklama özne Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, “Belediye namına ilçemizdeki sahibiz başı gereksiz köpeklerinin hem ilkah hemde takim yapıyorduk. Bu olaydan bilahare arkalama gayeli doğmak üzere Kaymakamımızın talebi konusunda köylerde dahi telkih ve kısırlaştırma çalışmaları başlattık. Şuanda ilçemizde haddinden fazla miktarda maatteessüf başı boş efsanevi var. Tekrar personellerimizi seferber ettik” dedi.

Share: