21 yıldır biriktirdiği Atatürk fotoğraflarını bahçesinde sergiliyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde cıvıl cıvıl 65 yaşındaki Esen Erol, 21 yıldır Balaban Önder Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün fotoğraflarını topluyor.

Nusratiye Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde özel benzeri meydan yaptıran ve duvarlarına Atatürk’ün hayatından kesitler sunan fotoğrafları asan Erol, Ata’ya olan sevgisini gösteriyor. Erol’un koleksiyonunda 380’in üstünde Atatürk fotoğrafı saha alıyor.

Iyi Erol, AA muhabirine, Atatürk fotoğrafları üzerine sakil birikimi olduğunu söyledi.

Onlarca Atatürk fotoğrafının saha aldığı içtima tezyifkâr tıpkısı müzeyi andırdığını dile getiren Erol, “2001 yılından bu yana koleksiyon için çalışıyorum. Ankara’dan, Anıtkabir Derneğinden fotoğraflar geliyor. Ego dahi çerçeve yaptırıp duvarlara asıyorum. Mahallemizden, öğrencilerden, haricen mevrut misafirlerimiz oluyor. Ailecek müzakere edenler var. Burayı gezenler teşekkür edince gururlanıyorum. Kapım 24 saat örtüsüz. Cümle gelip ziyaret edebilir.” dedi.

Atatürk hayranlığının çocukluktan bu yana var olduğunu belirten Erol, “Mustafa Kemal Atatürk her daim kalbimde. Bu vatanı bize armağan etmiştir. Atatürk’ü ölümünün 84. yılında minnettarlık ve nazikâne anıyorum.” ifadesini kullandı.

Share: