Sancaktepe’de Kars, Ardahan, Iğdır rüzgarı esti

Sancaktepe’da Kars, Ardahan, Iğdır rüzgarı esti

Kars, Ardahan ve Iğdır’a ilgili yöresel ürünlere vatandaşlar kırıcı demet gösterdi

İSTANBUL – Sancaktepe’de düzenlenen etkinlik ile, Kars, Ardahan ve Iğdır’a ilgilendiren dernekevi ürünler ve lokal lezzetler tanıtıldı. İstanbullular, yerel tatlardan olan bön eti, kaşar peyniri ve Kars balına aheste ilişki gösterdi.

Saf güzelliği ve saf havasıyla tanıdık Kars, Ardahan ve Iğdır’ın lokal lezzetleri İstanbul Sancaktepe’birlikte Yer Park Yeri aktiflik alanında sergileniyor. Evvel açılışı yapılan Kars, Ardahan ve Iğdır tanıtım günlerine, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Dernek Başkanları, STK temsilcileri ve çokça sayıda vatandaş katıldı. Yerel ve saf tatların buluştuğu “Kars, Ardahan ve Iğdır” lansman günleri festivalinde; kaz eti, Kars kaşarı, Kars Balı, tereyağı İstanbullular ile buluştu. Mavera yandan Kars, Ardahan ve Iğdır’ın şifa meşgul lezzetleri ve adlı yemekleri 4 zaman boyunca Sancaktepe Saha Otopark etkinlik alanında sergilenmeye devam edecek.

“Bura çıktı Yenikapı ve Maltepe Meydanları üzere tıpkısı etkinlik alanı haline mevrut oldu”

Bahis hakkında mütekellim Sancaktepe Şehremini Şeyma Döğücü, “Sancaktepe’bile kültür turlarımız bitmeme ediyor. Bugün Kars, Ardahan, Iğdırlı hemşehrilerimizle tıpkı aradayız. Henüz önce burada çokça türlü memleketlerin stantları, ürünleri sergilendi. Burada çokça fena hâlde bire bir el birliği yaşandı. lokal, kültürel anlamdaki yiyeceklerle, hem evcil sanatçıları, hem kıyafetleriyle, kültürlerini Sancaktepe’nin meydanında Karslı, Ardahanlı, ve Iğdırlı kardeşlerim yaşatacaklar. Tığ de buna tanıklık edeceğiz. Bilcümle İstanbul’u bekliyoruz. İstanbul’daki bütün Karslıları, Ardahan, Iğdırlı hemşehrilerimizi de buraya bekliyoruz. Burası dahi artık Yenikapı ve Maltepe Meydanları kadar benzeri etkinlik alanı haline mevrut oldu.” dedi.

“Kars’ın ve diğer illerimizin güzelliklerini burada İstanbul’bile dinamik insanlara ulaştırmış oluyoruz”

Ürünlerini Kars’tan getiren vatandaşlardan Gürcan Merey, “İlimiz Kars’ın tamam ürünlerini buraya getirdik. Kars’ın sadeyağ, Kars’ın meşhur kaşarı, Kars’ın göğermiş peyniri ve birçok ürünü getirdik. Bütün Karslıları dahi bekliyoruz. Böyle etkinlikleri bittabi ki mefret buluyorum. Serhat ilimiz Kars’ın ve ayrıksı illerimizin güzelliklerini burada İstanbul’birlikte işlek insanlara ulaştırmış oluyoruz. Onlar dahi yakından tanımış oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kars, Ardahan, Iğdır lansman günlerine gelen vatandaşlardan Ahmet Nasip ise “Tıpkı Kars Sarıkamışlı namına geldik, buradayız. Bu güzelce ürünlerimizi burada gördük. Adeta gençliğimize gittik. O büyüklüğünde evire çevire günlerimizi yaşadığımız eyyam ayağımıza geldiği için çokça mutluyuz. Burayı bize sunduğu üzere Sancaktepe Belediye Başkanına dahi çokça teşekkür ediyorum.” diyerek konuştu.

Share: