Siirt’te çaktırmadan avcıların ham hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı

Siirt’te habersizce avcıların tor hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı

SİİRT – Siirt gestalt kırsalında habersizce avcılarca hayvanları tutmak için kurulan 9 pare aldangıç, Doğa Dulda ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

Siirt tarz kırsalı sınırları içinde kaçak avlanma yapıldığı ihbarını alan Siirt Natür Esirgeme ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, bölgede sinsice avcılar eliyle mamul güme adı verilen 9 aldangıç bulundu. Mevcut tuzaklar ekipler yoluyla yıkıldı.

Kaçak avcıların yeni tevellüt yapacak olan çandır keçilerini fark etmek üzere kurdukları göme adı sunulan tuzakların karışık keçilerinin soyunun tükenmesine hastalık olduğunu tamlayan Natür Dulda ve Milli Parklar Idarehane Müdürlü yetkilileri, “Bölgemizde yapılan gelişigüzel tip kaçak avcılık faaliyetinde Siirt Tabiat Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ve düzenlilik güçlerimize ihbar edilmesini bekliyoruz. Buna koşut adına karışık hayvanları amacıyla çokça kocaman bire bir yıldırma olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle ilişkin namına Siirt il büro müdürlüğü av siper ve taharri ekiplerimiz uğrun avcılığı çelmek ve katıksız hayatı arkalamak için dulda taharri faaliyetlerine tüm ekiplerce kararlılıkla bitmeme edecektir” denildi.

Share: