el telefonu hırsızı yakalandı

cep telefonu hırsızı yakalandı

ERZURUM Erzurum’üstelik işyerinden farklı modellerde 11 çökertme telefonunu araklayıcı harami tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye bakarak, Lalapaşa Mahallesi Cumhuriyet Altını İş Merkezinde yakınan Muhammed Raşit Gülmez’e ilgilendiren işyerinin vitrininde bulunan toplam değeri 270 bin TL olan ayrımlı bellik ve modellerde 11 skor çökertme telefonunun çalınması konusuyla ilişkin kendisine; yapılan araştırmada hırsızlık eylemini gerçekleştiren şahsın, Ömer Y. isimli kişi olduğu tayin edildi. Şahsın, olay gecesi aksiyon merkezine, hareket merkezinin yan tarafında bulunan korkuluklardan tırmanarak girdiği, müştekiye ilişkin vitrinde kâin çökertme telefonlarını, çalarak torba içerisine koyduğu, suça konu çökertme telefonlarıyla gelişigüzel fenomen yerinden ayrıldığı, Horasan ilçesine giderek çaldığı çökertme telefonlarından 5 tanesini, iki ayrı şahsa sattığı, daha bilahare otobüs ile Manisa ili Salihli ilçesine anbean burada daha eskiden motosiklet satışı üzere anlaştığı şahsa, çaldığı çökertme telefonlarından 3 nüsha verdiği, arkası sıra motor ile birlikte yine otobüsle Erzurum’a geldiği, suç edinimi çökertme telefonları ile satın aldığı motor ile Erzurum’üstelik kaymakamlık yaptığı anlaşıldı.

Şahsın yakalanmasına müteveccih yapılan icraat sonucunda, kent merkezinde benzeri akaryakıt istasyonunda motosiklete yakıt ahzetmek üzereyken motor ile alay malay yakalandı. Şahsın yakalandığı esnada üstünde kâin cep telefonunun müştekiye ilgilendiren cep telefonu olduğu, bu cep telefonunu kullandığı, ayrıca üstünde apayrı bellik menent el telefonu olduğu görülürken yapılan araştırmada, bu çökertme telefonunu dahi, bu olaydan yaklaşık 10 aktarılma büyüklüğünde önceki Atatürk Üniversitesi Hastanesi’nde yatmakta olan bir hastanın cep telefonunu şarjda bulunduğu esnada çaldığı anlaşıldı. söz konusu telefon de zaruri işlemlerin arkası sıra müştekisi tespit edilerek müştekisine teyit edildi.

Konuyu derinleştiren ekipler nahoş şahsın çalmış olduğu 11 sayı cep telefonunun tamamını umum şekilde ele geçirirken telefonlar sahiplerine ulaştırıldı.

Şüpheli şahsın benzeri yöntemle gine Şehir Hastanesi’nde yatmakta olan hastalara ilgili başka telefonları üstelik çaldığı belirleme edildiği ve çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Ayrıca kaknem şahıstan gerçekleştirme edilen motosiklete, kaska, gine şahsın üzerinden sâdır suç gelirinden elde edildiği belli bin 500 TL akçe paraya üstelik halk konuldu.

Ömer Y. yapılan işlemlerinin peşi sıra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Share: