Antalya’da dev dalgalar arasındaki sörfçülerin amansız mücadelesi

Antalya’dahi dev dalgalar arasındaki sörfçülerin biaman mücadelesi

Akşam oluşan hortumun safiha ve eşyaları sürüklediği anlar kameraya yansıdı

Yollar göle döndü araçlar güçlükle ilerledi

ANTALYA – Antalya’bile devam eden incitici yağış ve hızı kimi zaman 100 kilometreyi bulan fırtınada oluşan dev dalgaları sörfçüler fırsata çevirdi. Dalgalar arasında amansız uğraş veren sporcular, dereceye girebilmek için yarıştı. Akşam meydana gelen hortumun önüne sâdır tabelaları ve eşyaları sürüklediği anlar kameralara yansıdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘turuncu kod’ ile uyardığı Antalya’da salı gecesi başlayan ızdırap yağış ve sıkıntı etkisini sürdürüyor. İki gündür sakır sakır devam fail ve arada bir sağanağa dönüşen yağışta, biriken akarsu nedeniyle vesait yollarda zorlukla ilerledi. Rögarlardan taşması dolayısıyla sular refüjlerden aştı. Dünyaca adlı Konyaaltı Sahili’nde ise oluşan dev dalgalar kumsalı tamamen kapladı. Yüksekliği 4-5 metreyi bulan dalgalar derelerin taşıdığı dikme ve odun parçalarını kıyıya taşıdı. Bazen vatandaşlar ise yağışa karşın sahile gelip dev dalgaları izledi.

“Hortum kamerada”

Aksu’nun Kundu Mahallesi’nde ayrımsız otelin lojmanının çatısının bazen bölümleri hortumdan engel gördü. İş yelerinin camları kırılırken reklam tabelaları yerlerinden söküldü. Hortum anı ise tıpkısı aksiyon yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerinde hortumun önüne geçen umum tabelaları söküp sürüklediği anlar saha aldı

“Dev dalgalar onları engelleyemedi”

Öte yandan dev dalgaları sörfçüler ise fırsata çevirdi. Yağışa rağmen sporcular aldıkları sörf tahtaları ile çıkar yol dalgaların arasına daldı. Kimilerinin bakmaya da korktuğu dalgaların arasına pervasız kalıp sporcular arada sırada edisyon anlar yaşadı. Türkiye Milli Dümen Sörfü Şampiyonası üzere yarışan sporcular taşmış dalgalar ortada korkunç yarıştı. Akıntıyla sürüklenmelerine karşın pes etmeyen sporcular azimleriyle kat sayı oluşturdu. Dalgalar arasındaki sporcuları ekip arkadaşları üstelik kıyıdan içten izledi.

“Dolma kovalıyoruz”

Milli Topluluk Kaptanı ve Dalavere Sörfü Branşı Kurucusu Bronz Üçyıldız olimpik alanda yarışacak milli bando seçmeleri amacıyla Antalya’bile olduklarını rapor ederek ” Bu seçilen milli mızıka bizi mayıs ayında El Salvador’de olimpiyat kotasını ahzetmek amacıyla ülkemiz adına mücadele edecekler. Tıpkı zamanda bu Türkiye Şampiyonası. Türk vatandaşı adına dünyanın rastgele yerinden katılımcımız var. Sörf Türkiye için bir turizm kaynağı. Alanya’de yaptığımız beş altı bökelik var. Alanya’bile çoğu Acımasız sörfçü suya girmiş durumda ve sörf yapıyorlar. Bugünde milli takıma 3 koca, 3 karı sportmen seçeceğiz. Biz dolma ve fırtına kovalıyoruz. Çokça bati olan dalgalar bizim amacıyla tıpkısı okazyon, bunu da değerlendiriyoruz” dedi.

Share: