Susuz küsurat vatandaşlar pankart açtı: Cünüp olduğumuz ahit günahımız, Tanrı katında siz yetkililerin olsun

Şanlıurfa’nın Şekil ilçesi Karaköprü’nün Gölpınar Mahallesi sakinleri, yaşadıkları akarsu sıkıntısına ilgi almak için pankartlarla gösteri yaptı.

“YARDIM BEKLİYORUZ”

Gölpınar Köyü sakinleri, karye meydanında astıkları iki pankarttan birisinde, Cumhur Reisi Erdoğan’dan arkalama istekle, “Mefret Cenabıhak’a sığınırım kim bu bir sesleniştir. Seslerimizin sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız. Şanlıurfa Gölpınar Mahallesinde içme suyumuz namevcut. Reisimizden yardımlarınızı bekliyoruz” yazdı.

“ABDEST VE TAHARET İÇİN SUYUMUZ YOK”

İkinci pankartta ise, “Büyük Tanrı’a sığınırım kim bu bir sesleniştir. Abdest ve daharat (Taharet) almaya suyumuz bulunmayan. Cünüplük olduğumuz antlaşma su olmadığından abdest alamadığımız için günahımız Cenabıhak katında siz yetkililerin olsun” ifadeleri yer aldı.

“BİZ BIBI İÇME SUYU İÇİN CENK EDİYORUZ”

Sözcü’nün haberine göre Muhtar Hasan Oğuz ise, 6 muhtar yerine akarsu sıkıntısını dile getiren arzuhâl verdiklerini belirterek, “Köyümüz Karaköprü’ye 5 kilometre, Fırat’a 12 kilometre. Biz hala içmece suyu amacıyla kavga ediyoruz. 10 yıl önce sayın cumhurbaşkanım ‘Yolsuz, susuz köy kalmayacak’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Share: