Ailesinden habersiz başladığı güreşte Balkan ve Türkiye şampiyonu oldu

Ailesinden bilgisiz antrenmanlara anbean başladığı güreşte milli formayı terletici Saygınlık Yurtada, 9 yıllık kariyerine çok sayıda madalya sığdırdı.

Kayseri Şeker Hastalığı spor Kulübü Sporcusu 19 yaşındaki milli güreşçi Öz Saygı Yurtada, ailesiyle Manisa’da yaşarken kendisi kabil sportmen olan derslik arkadaşının tavsiyesi üstüne 10 yaşında güreşe örtmek istedi.

Bu isteğini paylaştığı annesinin “Ayrımsız madde peki” endişesiyle müsaade vermemesi konusunda Öz Saygı, ailesine malumat vermeden okul çıkışında arkadaşıyla spor salonuna gitmeye başladı.

Öz Saygı, antrenmanlarda gösterdiği azmi sebebiyle katıldığı seçmelerde kudretli kendisine Manisa Güreş Eğitim Bilimi Merkezi’ne girmeye türe kazandı.

Sonrasında durumu ailesiyle paylaşan ve onların rızasını düz zihayat güreşçi, milli formayla katıldığı ulusal ve arsıulusal müsabakalarda çokça sayıda madalya kazandı.

Kısaca 2 yıl ilk Kayseri Şekerspor Kulübüne aktarma olan Onur, antrenmanlarını Kayseri Güreş Terbiye Merkezi’nde sürdürüyor.

“Annem bunu öğrendiğinde bana çokça kızmıştı”

Itibar Yurtada, AA muhabirine, küçükken hiperaktif benzeri bala olduğunu söyledi.

Bu nedenle sportif faaliyetleri haddinden fazla sevdiğini belirten Haysiyet, şöyle konuştu:

“Güreş fethetmek istediğimde ailem izin vermemişti. Ben bile onlardan habersiz spor salonuna gitmeye başladım. Antrenmanlar ekol saatime balya gelmiyordu. Ben okuldan aracısız antrenmana gidiyordum. Annem bunu öğrendiğinde bana çokça kızmıştı. ‘Okul çantamı hazırlıyorum’ diyerek idman çantamı hazırlıyordum. Tıpkısı engelleri yoktu esasen amma annem ‘Benzeri şey olur mu?’ diye korkardı. Şimdiki tepkileri gani çokça şükür. ‘Yolunu buldun pes etme’ diyorlar.”

Öz Saygı Yurtada, 9 yıllık kariyerine Balkan ve 4 Türkiye şampiyonluğunun birlikte, Balkan üçüncülüğü, Avrupa üçüncülüğü ve dünya beşinciliği sığdırdığını dile getirdi.

Antrenmanlarda çokça nekes çalıştığını vurgulayan Haysiyet, “Kısaca 5 ay sonraları yapılacak Erkân Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Hedefim, büyüklerde Avrupa ve acun şampiyonu atılmak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Olimpiyat Tedarik Merkezi Antrenörü Salih Güney ise yaklaşık 2 yıldır beraber çalıştıkları zinde sporcudan haddinden fazla mutlu olduğunu söyledi.

Saygınlık’un haris ve kararlı bire bir sportmen olduğuna değinen Cenup, tüvana sporcunun hedefine emin adımlarla yaklaştığını belirtti.

Share: