Köyde zinde velilerde farkındalık oluşturarak öğrencilerin başarısını artırdı

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde rustik mahallelerdeki velilere vasıl Zehra hoca, verdiği eğitimler sebebiyle annelerin çocuklarıyla betik okumasını sağlayarak öğrencilerin derslerdeki başarısını artırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan “Aile Okulu Projesi” kapsamında Yazıhan ilçesinde annelere, “sülale içi iletişim”, “teknoloji kullanımı”, “toplumsal ve fert ustalık gelişimi”, “sağtöresel iş”, “stres yönetimi”, “dimdik tagaddi”, “mekân” ve “sıhhi imdat” konularında eğitim verildi.

Tecirli Ortaokulu Müdür Muavini Zehra Aslan, imkanları uygun olmadığı için okula gelemeyen ve eğitimden faydalanamayan velilere kendi hususi aracıyla ulaştı.

Aileleri yaşadıkları bölgede benzeri araya getiren Aslan, 44 saatlik eğitimle annelere betik sevgisini aşıladı, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte birinci sınıf zaman geçirmesini sağladı.

“Velilerim gelemiyorsa ben velilerimin yanına gideyim”

Zehra Arslan, AA muhabirine, cümle öğrenci annelerinin projeden faydalanması için kırsal mahallelere öz imkanlarıyla gittiğini anlattı.

Sinan Mahallesi ve Bahçelievler bölgesinde eğitimler düzenlediğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

“Velilerim gelemiyorsa ego velilerimin yanına gideyim dedim. Eğitimimiz çokça mübarek geçti. Terbiye böylelikle ailelerden olumlu tepkiler aldım ve çokça yarayışlı olduğunu söylediler. Eğitimin bitmeme etmesini isteyenler oldu. Eğitim Bilimi evde başlıyor, okulda devam ediyor. Yetişek verdiğim ailelerin çocuklarıyla konuştuğumda müspet yönde değişimler olduğunu gördüm. Öğrencilerin vecibe yapma alışkanlığı, telefon kullanma ve internette geçirdikleri müddet, böğür ilişkileri, ana ve babaya karşı tutumlarında olumlu gelişmeler var. Istekle ve isteyerek bu eğitimleri verdim, velilerimizde farkındalık oluştu.”

“Kitaba yöneldik, çocuklarımla gelişigüzel mektup okuyorum”

Tıpkı çocuğu ilkokul 4’üncü diğeri ise 3’üncü sınıfa revan Şiddetli Özdemir, çocuklarının internet ve göstergeç karşısında çok çok kânunuevvel geçirdiğini dile getirdi.

Özdemir, “Bizim dallar uygulayım bilimi bağımlısıydı, aldığımız eğitimle yer azından tıpkı nebze da olsa çocuğumuzu kurtardık. Biz dahi uygulayım bilimi bağımlısı olmuşuz, teknolojiyi az buçuk uzaklaştırdık. Kitaba yöneldik, çocuklarımla gelişigüzel betik okuyorum. Ödevlerine yardım ediyoruz. Vaktiyle çocuğa ‘ödevini yap’ diyorduk, tığ birlikte işimizi yapıyorduk. Deminden bire bir oturup ilgileniyoruz.” diye konuştu.

“Bu eğitimler bence seçkin zaman olmalı”

Ortaöğretim ve ilkokulda 2 çocuğu terbiye gören Nurten Çelik birlikte aldıkları eğitimin arkası sıra çocuklarına telefon ve internet kullanımı üzerine kota koyduklarını söyledi.

Çelik, şunları kaydetti:

“Önceden hiçbir ahit çocuklarımıza ‘hadi sizinle tezkere okuyalım’ demiyorduk. Biliyorduk amma yapmıyorduk. Bundan Sonra gelişigüzel akşam ezanı sunma birkaç yarım saat çocuklarla ilgileniyoruz. Istihbarat başladığında babasını televizyonun önünden kaldıramıyorduk, eğitimden sonradan babası birlikte ilgilenmeye başladı. Çocuklarımızın girdiği sözlülerde iyice nokta aldığını gördük. Ego birlikte okumaya başladım, temas akşam ezanı ayrımsız saat kesinkes kitap okuyorum. Çocuklarım zat hikayelerini ben bile aldığım romanı okuyorum. Bu eğitimler bence değme ahit olmalı.”

Share: