KÜTAHYA’DA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER, DEPREMZEDELER İÇİN SERİ ÜRETİMDE

KÜTAHYA’bile, mesleki ve ustalık Anadolu liseleri ile Umum Yetişek Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü’nde fahri yerine müteharrik mektepli ve öğretmenler, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gaflet uykusu tulumu, eşofman, içlik, atkı, ezik, montgomer ve arılık malzemeleri üretiyor.

Kütahya’birlikte mesleki ve maharet Küçük Asya liseleri, Ahali Yetişek Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü, facia seferberliğine eş oldu. Okullarda kıran bölgesindeki depremzedelerin ihtiyacını bastırmak için gönderilen arkalama TIR’ların beraberinde uyku tulumu, eşofman, içlik, argaç, bertik, montgomer ve saffet malzemeleri üretimi birlikte sürdürülüyor. Nezaret yoluyla ‘kardeş şehir’ zar edilen Hatay için öğretmen, mektepli, çalıştırıcı, kursiyer ve gönüllülerinin ayrımsız arada çalışmaya devam ettiğini tamlayan İl Milli Terbiye Müdürü Hasan Başyiğit, ‘Arsuz ve Belen’dahi ana ihtiyaç hangi ise öncelikle onları giderme üzerine yoğunlaştık. Arama- kurtarmanın beraberinde un ve akarsu ihtiyacı zahirî oldu. TIR’larla akarsu gönderdik peşi sıra orada aynı fırınla anlaşarak günce 10 bin paketlemek hatırlamak için un gönderdik. Elan sonra ihtiyaç ürünlerini yetişek çalışanlarımız ve Kütahyalı vatandaşlarımızın desteğiyle realizasyon etmeye çalıştık. Bu kapsamda 15 TIR ve 8 kamyon gereç sevkiyatı yaptık. 2 seyyar aş damı kurduk, 90 bin paketlemek, 14 bin koli akarsu, 3 bin 500 koli gıda paketi, 2 bin 100 çuval un, 2 bin 800 battaniye, 3 bin 500 bulmak, 224 yatak, 6 konteyner, 200 soba ve aymazlık tulumu gönderdik dedi.

‘ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ ÜRETİM YAPIYOR’

Pandemi döneminde birlikte dezenfektan ve saffet ürünlerini ürettiklerini söyleyen Necmettin Erbakan Mesleki ve Beceri Küçük Asya Lisesi Müdürü Mustafa Zatî, Depremzedelerimizin çadırlarında gerekseme olan nakit el sabunu, çamaşır suyu kabil günahsızlık ürünlerini üretmeye başladık hatta bununla ilgili da tıpkı kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın bize hammadde desteği verirse tığ ecir almadan gereken üretimi yapıyoruz. Yaptığımız bu kovanlık ürünlerini dahi gönüllü adına sarsıntı bölgesine gönderiyoruz. Vahim tıpkı yayın sevkiyatı yaptık. Öğrencilerimiz ve personelimiz aralıksız demeden depremzedelerimize bakım ika çabasındalar. Zaman bağlantı zamanı. Öğrencilerimiz üstelik böyle aynı projede yer almaktan çokça bahtiyar diye niteleyerek konuştu.

‘ANNELİK DUYGUSUYLA ÇALIŞIYORLAR’

Deprem felaketinden dakikasında sonra yırtıkça öğreticilerle ayrımsız araya gelerek, bölgedeki acil ihtiyaçları çekmek üzere seferberlik car ettiklerini kaydeden Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Elif Telli, gıda ihtiyacının karşılanması için önceki namına bayatlamayan poğaça ve kurabiyeler ürettiklerini söyledi. Telli, ‘Mutfağımızdan giyime kadar hep atölyelerimizde koyu tıpkısı emek başlattık. İlk adına mutfakta bayatlamayan poğaça, kurabiye ve erzaklar koli koli hazırlandı. Sağlıklı ped ve yavru bezi ihtiyaçlarını de ahzetmek üzere tedarik yapıp, Kahramanmaraş’a ulaştırdık. Tekâmül Enstitüsü adına Milli Terbiye Müdürlüğü’müzün koordinesinde gaflet tulumu ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Ilk 100 skor demincek da 50 sayı uyku tulumu teslim ettik. Burada hararetli depremzedeler üzere dahi eşofman takımları, tayt, içlik, atkı ve bertik ürettik, üretmeye bile devam edeceğiz. Enstitümüzde müteharrik uz öğreticilerimiz karı ve çoğu esas. Bu hissiyatla çalıştılar. Bütünü annelik duygularıyla hareket ederek, yeryüzü iyisi olmasını üzere canla başla çalışıyorlar. Bu anneler bu kadınlar ve esasen memleketinin yanında dedi.

Share: