Patika liselilerin hazırladığı ahşap prefabrikler depremzede öğrencilere yetişek yuvası olacak

Bartın’birlikte patika lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı ahşap rekiz sınıflarla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede “eğitim kampüsü” kurulacak.

Bartın Mesleki ve Maharet Anadolu Lisesinden 4 öğretmen ve 9 öğrenci, iş insanları ve eğitim camiasının katkılarıyla ahşap inşa dershane üretimine başladı.

Ahşap sınıfların yapımı, Bartın Valiliği organizasyonunda Millet ilçesinde neşelilik gösteren aynı kaba fabrikasında gerçekleştiriliyor.

Her biri 21 metrekareden oluşan ve 20-25 öğrencinin yetişek görebileceği 20 rekiz derslikle depremzede öğrencilerin terbiye öğretim faaliyetlerini desteklemenin beraberinde her gözyaşı grubunun sosyalleşebileceği hayat alanı üstelik hizmete sunulacak. Terbiye kampüsünde misafirhane ve tuvaletler da saha takanak.

“Bölgeye 15 öğretmen, 2 vazifeli ve 1 idareciyi bile ilimizden göndereceğiz”

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Enerjik, AA muhabirine, nazik yıkıma ve binlerce birey kaybına hastalık olan depremlerin ardından müdürlük namına tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Sorumluluk alanlarında olan Kahramanmaraş’a 12 lokanta ve 20 gönüllü öğretmenle günde 5 bin kişiye yemek imkanı sunan hareketli mutfak kurduklarını, bunun birlikte bölgeye çığır liseleri ve umum yetişek merkezlerinde üretilen gaflet uykusu tulumu, iç çamaşırı, soba ile 5 tır yakıt odun ve 1500 battaniye gönderdiklerini anlatan Enerjik, demincek da afetzede çocukların terbiye şartlarının iyileştirilmesi üzere kolları sıvadıklarını belirtti.

Enerjik, facia bölgesinin yaralarını sararak hayatın bire bir zaman evvel normale dönmesine katkıda gezmek istediklerini tabir etti.

“Eğitim camiası ve gelişim insanlarının destekleriyle depremzedeler üzere 21 metrekarelik ısı yalıtımlı, faaliyet tesisatı olan, abdesthane, ayakyolu, yatakhane, usta odası, televizyon, internet üzere rastgele şeyin bulunacağı ahşap 20 konteyner sınıfla aynı yetişek kampüsü düz yazı ediyoruz.” diyen Acar, çalışmaları 15 bölüm süresince tamamlayıp, bu kampüsü Malatya’dahi uygun benzeri alana kurmayı planladıklarını söyledi.

Bu alanın kestirmece 350-400 öğrenciye asıl terbiye hizmeti vereceğini dile getiren Acar, bu terbiye kampüsünün bölgede ihtiyaç sona erene kadar kalacağını kaydetti.

Acar, “Bölgeye terbiye kampüsüyle bu arada muktezi parçalanmamış anahtar gerecin yanı sıra 15 hoca, 2 memur ve 1 idareciyi dahi ilimizden göndereceğiz.” ifadesini kullandı.

“Öğrencilerimiz canla başla çalışıyor”

Bartın Mesleki ve Maharet Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Kayran Şefi Durmuş Kaçmaz üstelik depremin peşi sıra çalışmalara başladıklarını, öğrencilerle yaptıkları sobaları bölgeye gönderdiklerini belirtti.

Eğitim Bilimi kampüsü projesinde saha almanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Kaçmaz, “9 mektepli, 4 öğretmenimizle sabah buraya geliyoruz ve ayrımsız taşımalık sınıfı tamamlıyoruz. Iri bir dağ yaşadık ve buna ufak tıpkı katkımız olursa bahtiyar olacağız. Öğrencilerimiz dahi bu noktada okkalı tıpkı yardımlaşma ve güçlük duygusuyla canla başla çalışıyor. Burada bütün canını dişine takarak çalışıyor.” diye niteleyerek konuştu.

Öğrencilerden Beytullah Delimsirek ise öğretmenleriyle bölgedeki depremzede öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, onlar üzere istihsal yaptıklarını söyledi.

Mecnunca, “Elimizden geldiğince oradaki öğrenci kardeşlerimize apotr oluyoruz. Onlar bahtiyar olursa biz üstelik bahtiyar oluruz. Onların acılarını bizler üstelik hissediyoruz.” dedi.

Share: