Çağa hasreti dinen koşa, oğullarını keçileri “Peri”yle buluşturdu

Osmaniye’üstelik 23 yıldır süt kuzusu hasreti çekici Coşkun çifti, “çağa” diyerek sahiplendikleri, tıpkısı süre önceki temel olan “Peri” isimli keçilerini hastaneden sonra geldikleri evlerinde bebekleriyle buluşturdu.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 23 yıl ilk evlenen 43 yaşındaki Fatma ve 45 yaşındaki Güçlü Coşkun çifti, evlendikleri günden bu yana yavru sahibi olabilmek amacıyla sağlam çokça tedaviyi denedi.

Türkiye’deki bir nice hat ve gittikleri hastanelerde çok sayıda tombul süt kuzusu işleminden serencam alamayan Ateşli çifti, 3 yıl geçmiş Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Jinekoloji ve Tevellüt Ana Fen Dalı Akademisyen ve Tombul Bebek Merkezi Sorumlusu Jinekoloji ve Mevlit Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Misyon Bakacak’a başvurdu.

Fatma Coşkun’un ameliyatla rahmindeki miyomların temizlenmesinin ardından tuluk bebek tedavisine başlandı.

Yaklaşık 2 yıl önceki bire bir muannit sahiplenen Coşkun çifti, “Peri” adını verdikleri ve bakımını evde yaptıkları keçiyle zürriyet özlemini dindirmeye çalıştı. “Peri”nin benzeri müddet önce oğlak dünyaya getirmesinden kısa süre sonra Ateşin çifti, bebeklerinin olacağını öğrendi.

KSÜ Sağlık Aplikasyon ve Araştırma Hastanesi’nde Muhammed Eymen adını verdikleri bebeklerini kucaklarına düzlük çift, birey anlar yaşadı. Tedavilerinin arkası sıra Osmaniye’deki evlerine dönen koşa, oğullarını “uşak” diye seslendikleri “Peri” isimli keçiyle buluşturdu.

“Peri ile konuşuyordum, dertleşiyordum, o beni anlıyordu adeta”

Fatma Coşkun, AA muhabirine, yıllar bilahare asıl olmanın tarifsiz ayrımsız kalp olduğunu belirtti.

Eşiyle ahali ele vererek 23 yıllık süreci atlatmaya çalıştıklarına belen eden Coşkun, şunları kaydetti:

“Rastgele yere gittik, hekim hekim gezdik ve çocuğumuz olmadı. Daha sonraları meydanlık verdim. Bilahare eşim keçi aldı ve adını ‘Peri’ koydum, ben onu çocuğum sandım. Bizimle gelişigüzel soframıza bile geliyordu. Banyomuzu bile kuma kullanıyorduk. Evladımız gibiydi, eşim sırtında gezdirirdi. Peri hamile kaldı, şu zaman çocuğu 4 aylık. Onun üstelik oğlu oldu, benim da oğlum oldu. İkimiz dahi anne olduk. Çocuk hasreti o kadar edisyon ki hangi ahit duygularım artsa yanımda Peri’yi bulurdum. Peri ile konuşuyordum, dertleşiyordum, o beni anlıyordu adeta. Ego bile onu anlıyordum. Peri’nin çocuğu oldu, o gün çokça heyecanlandım. Peri’nin ayrımsız oğlu oldu, adını da ‘Mehmet’ koyduk. Peri mevlit yaptıktan ayrımsız müddet sonra Kahramanmaraş’a geldim, aylı olduğum müjdesini Erek hocamdan aldım.”

“Tarifsiz tıpkı önsezi içerisindeyim”

Cet Dayanıklı Ateşin ise yıllar bilahare doğan bebeklerinin kendisini çokça heyecanlandırdığını dile getirdi.

Yıllardır evlat adına tutturuk “Peri”yi sevdiklerini tabir eden Ateşin, “Ben işten gelirdim, çağırdığım zaman arabamı tanıyor, lahzada gelirdi. Eve gelir gelmez onunla ilgileniyordum. Kucağıma alıyordum. Söz Gelişi çekicilik sıcaksa evin süresince banyoda duş aldırıyordum. Bu ufak tıpkı oğlaktı, telefonumun ekranında duruyor bibi. Çocuk adına koyduk. Bilcümle sırtımda oynardı. Evin içerisinde o çekyattan o çekyata zıplardı. Eşimle bu arada çok seviyorduk. Bilmiyorum babalık hakeza ayrımsız şeymiş geçmek kim. Ben çokça hassas aynı durumdayım şu an bunlar benim bayram gözyaşlarım. Tarifsiz benzeri ruh içerisindeyim.” diye konuştu.

Doç. Dr. Bakacak ise çiftin 2019 yılında rahmindeki miyom şikayetleriyle kendisini başvurduğunu ve metanetli tıpkısı otama sürecine başladıklarını söyledi.

Fatma Ateşli’u ameliyata alarak miyomları temizlediklerini ve tombul çağa tedavisine başladıklarını rapor eden Bakacak,”Bebeğimiz gayet ongun, gününde doğdu. Fatma Bayan de gebelikte çokça korkulu tıpkısı sıkıntı yaşamadı. İnşallah birlikte iyice benzeri maltalık sürecekler.” diyerek konuştu.??

Share: