CHP Umumi Başkanı Kılıçdaroğlu, Sakarya’da partisinin kol toplantısında konuştu: (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “(6’lı masa) Erek Türkiye’yi mübalağa etmek, bu ülkeye huzuru vermek. O yüzden bazı bazı sorarlar, ‘Efendim hangi oluyor, altında apayrı fırka var mı, üstünde başka fırka var mı, yok meçhul fırka var mı?’ Bunların topu çıplak ve açık söylüyorum, safsatadan ibarettir, tamamı safsata.” dedi.

Adapazarı ilçesindeki Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin kadro toplantısında mütekellim Kılıçdaroğlu, bu ülkenin kaderini gençlerin değiştireceğini belirterek 7,5 milyon gencin ilk defa sandığa gideceğini, bu gençlerin ülkeye demokrasiyi nasıl getireceğini rapor etti.

Gençlerin tamlık hayallerinin kendisinin hedefi olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bilcümle bu arada motorları maviliklere süreceğiz. Bu ülkeye barışı huzuru kardeşliği getireceğiz. Kimse kimsenin inancıyla kimliğiyle yaşam tarzıyla uğraş etmeyecek. İnsanı herif olarak göreceğiz ve başımızın tacı yapacağız. O nedenle gençler, ülkenin kaderini, geleceğini sizler belirleyeceksiniz. Sandığa gidin, yegâne isteğim zinhar ola umutsuzluğa kapılmayın.” şeklinde konuştu.

Haksızlığa uğrayanların doğrulamak zorunda olduklarını ifade fail Kılıçdaroğlu, EYT konusunu yıllardır ısrarla dile getirdiğini, hükümetin çözümünü beklediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, EYT’nin çözülememesi halinde kendilerinin çözeceğini aktararak darülfünun yurtlarına ilişkin sorunların olduğunu, kudret olduklarında sıkı sorununu ayrımsız yılda halledeceğini anlattı.

Salondaki Tank Paleti Fabrikası’na ilişkin afişi gören Kılıçdaroğlu, fabrikanın iri tıpkısı üretim üssü olduğunu söyledi. Evveli 5 benzeri tankın üretildiğini ve fabrikanın devredildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Buradan engelsiz ve kesin söylüyorum, Allah baht paha kuvvet olduğumuzda, ayrımsız hafta süresince o Tank Tırtıl Fabrikası’nı alacağım majör ordumuza değiştirmeden iade edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, nüfuz olduklarında ayrımsız hafta içerisinde askeri hastaneleri da anlayışsız alarak Türk ordusuna iadeli edeceklerini belirtti.

“Herkesin dirlik içerisinde yaşadığı bir Türkiye düz yazı edeceğiz”

Milliyetçiliklerinin sorgulanamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, Akdeniz’in sularına, Kıbrıs Beşparmak Dağları’na CHP’nin milliyetçiliğini yazdıklarını tabir etti.

Kılıçdaroğlu, “Biz bunlar gibi değiliz. Bulunmayan efendim, ‘Ben geliyorum, yok birden geleceğim, bulunmayan bire bir sabah gelirim…’ Merhum Ecevit ne dedi? Asker gitti, çıkarmayı yaptı Başbakanlığın kapısına geldi ‘Ordumuz şu anda Kıbrıs’tadır.’ dedi. Bitti. O adalar engelleme edildiğinde 50 kere söyledim, obstrüksiyon ediliyor, Lozan Antlaşması’na marjinal yapılıyor bütün bunların topu topu. Tık çıkmadı. Demincek gündem tutum, ulus darmadağın vaziyette evet. Oturuyor, ‘Vay ben gelirim, bak bire bir gece gelirim, bulunmayan yarın sabahleyin gelirim.’ Sana davetiye mi göndersinler, ‘Beyefendi buyur gel.’ diye? Yüreğin yetiyorsa cesaretin varsa gidersin. Bizim palavrayla işimiz yok. Şevket hakeza yönetilmez, akılla bilgiyle birikimle ferasetle yönetilir. Devlet liyakatle adaletle yönetilir.” şeklinde konuştu.

Devletin bir devir ülkenin sorunlarına eş geçmek manasına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle bitmeme etti:

” Gün Doğusu Akdeniz’dahi doğal gaz forumu kuruldu. Yunanistan var, Kıbrıs Anadolu kesimi var, İsrail, Filistin var, bütün var. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti namevcut, niçin namevcut? Doğu Akdeniz’in benzeri tarafında Darı var, ayrıksı tarafında biz varız, iki nazik çap. Neden uğraş ettik tığ Darı’la? Hangi gerekçeyle kavga ettik. Bana tıpkısı Allah’ın kulu çıkıp mantıklı bire bir karşılık verebilir mi? Devleti yönetemiyorlar, Büyüklük yönetemedikleri üzere yurt bu hale geldi ama Tanrı kader ederse devleti baştan düz yazı edeceğiz. Türe, ülfet, beraberlik üzerine inşa edeceğiz. Herkesin erinç içerisinde yaşadığı Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Bunlar diyor ya ‘Biz milliyetçiyiz. Cumhuriyet Altını tarihinde ilk kez, tıpkısı hükümet öz toprağından kaçtı, öz bayrağını indirdi ve Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdı. Demin bana dönüp diyorlar kim, ‘Biz milliyetçiyiz, siz değilsiniz.’ Biz olsak ne olurdu onu birlikte söyleyeyim. Süleyman Şah Türbesi orada kalırdı, bayrağımız orada dalgalanırdı, icabında hepimiz canımızı verirdik. Bu millete sözümdür, Tanrı kader ederse kudret olduğumuzda ilk bir hafta zarfında ne pahasına olursa olsun Süleyman Şah Türbesi toprağımıza gidecek, bayrağımız orada yeniden dalgalanacak.”

Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesi’nin yerinin değiştirildiğini anımsatarak iktidara geldiklerinde Türk bayrağının o türbenin eski durumunda yeniden dalgalanacağını kaydetti.

“Bunların topu topu kategorik ve açık söylüyorum, safsatadan ibarettir”

Sakarya’nın stratejik konumda bulunduğunu ve lojistik üssüne dönüştürülebileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Şişman endüstri kuruluşları, denizle bağlantısı var, kişmiri yolu çokça hayatiyetli, demir yolu zıkkım daha dahi tüvana kuzuluk getirilebilir. Bura üretim üssü haline dönüştürülebilir. Bunları yıllar yılı yapamadılar, var olan fabrikaları sattılar, bazılarını kapattılar ama biz Türkiye aşığıyız. Biz hiçbir alt bölüm yapmayız. İster Hakkari’da lüzum Diyarbakır, lüzum Bingöl, icap Edirne’dahi, Kırşehir, Çankırı, Çorum, İzmir, Manisa’birlikte nerede olursa olsun bayrağı ve vatanıyla sorunu sıfır herkesin başımızın üstünde yeri var.” dedi.

Kılıçdaroğlu, 6 ayrı partinin, demokrasi, ülkenin huzuru, Türkiye’nin üretmesi, ülkede yönetimde liyakatin ve adaletin olması üstüne anlaştığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Seçme birimiz tek yegâne Türkiye Cumhuriyet Altını Devleti’nin bozulan çarklarını yeniden onaracağız ve o çarklar saat gibi çalışacak amma zamanı akıllıca gösteren bir saat kadar. Bundan emin olmanızı isterim. Hiçbirimizin hususi aynı beklentisi, amacı bulunmayan. Meram Türkiye’yi izam etmek, bu ülkeye huzuru lütfetmek. O yüzden ara sıra sorarlar, ‘Efendim ne oluyor, altında başka parti var mı, üstünde ayrıksı öğür var mı, yok muamma parti var mı?’ Bunların hacısı hocası bulutsuz ve kemiksiz söylüyorum, safsatadan ibarettir, kâffesi safsata. Seçkin birimiz oradayız, bu arada birlikteyiz. Mücadeleyse mücadeleyi veriyoruz. Oturuyoruz konuşuyoruz, neyi lacerem yapacağımızı yazıyoruz çiziyoruz. 6 şef altına imzamızı basıyoruz ve bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Tığ memleketimizi seviyoruz ve memleketimizde huzurun olmasını istiyoruz.”

Sakarya’yı sanayi üssü haline getireceklerine meni fail Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan kendilerine katılmalarını ve görüş vermelerini istedi.

(Bitti)

Share: