Şırnak ve çevre illerde yeni yetişek tedris yılı başladı

Şırnak, Mardin, Bingöl ve Batman’de yıpranmamış eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle merasim düzenlendi, okullarına mevrut öğrenciler dersbaşı yaptı.

Yaz tatilinin peşi sıra arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşmanın mutluluğunu cıvıl cıvıl öğrenciler İstiklal Marşı’nın okunmasının arkası sıra sınıflara alındı.

Şırnak Şekil İstiklal İlkokulu’nda planlı törene katılan Vali Osman Bilimci, eskimemiş terbiye tedris yılının, site genelindeki 150 bin mektepli ve 9 bin 200 öğretmene berceste olmasını diledi.

Eğitim Bilimi öğretimin önemine bel eden Âlim, öğrencilerin, geleceğin teminatı olduğunu belirtti.

Bilimci, okullardaki fiziki imkanların geçmişle karşılaştırma edilmeyecek derecede iyileştirildiğini rapor ederek, terbiye tedris altyapısının güçlendiğini söyledi.

Derslik başına sakıt öğrencisi sayısının üstelik averaj 24 olduğunu dile getiren Bilimci, “İnşallah çocuklarımızı arz iyi şekilde yetiştirerek ülkemizi daha faziletkâr seviyelere taşıyacağız.” dedi.

Ilbay Bilim Adamı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler için yıpranmamış eğitim tedris yılının kırnak olması dileğinde bulundu.

Daha sonraları önceki ibret zili çaldı.

Programa, Şehremini Mehmet Yarka, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Mirza Apiko, İl Emniyet Başöğretmen Vekili İbrahim Çıldır ve çekicilik müdürleri katıldı.

Mardin

Elifana Mehmet Konum İlkokulu’nda planlı programda tırsmak duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başbuğ Vekili Mahmut Demirtaş, yıpranmamış terbiye tedris yılının ülkeye ve millete esaslı olmasını diledi.

“Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız bu terbiye talim yılını, ilimizde terbiye altyapısının daha üstelik güçlendiği, niteliğinin katlanarak arttığı bire bir bölüm olarak geçireceğimize içten inanıyorum. İlimizde eğitime dayalı fikri, projesi olan herkese kapımızın 7 dönem 24 saat meydanda olduğunu tıpkısı defa henüz hatırlatıyorum” diyen Demirtaş, Il ve Büyükşehir Belediyesi kendisine terbiye üzere gelişigüzel tür desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Misyon Çipo da Mardin’üstelik 1177 okulda 11 bin 598 öğretmen ve 246 bin 477 mektepli ile dersbaşı yaptıklarını belirterek, tamlık okullarda muktezi önlemlerin alındığını ve yaz dönemi boyunca okullarda vacip tadilatın da yapıldığını aktardı.

Daha sonraları günün fehva ve önemini belirten şiirler okundu, el oyunları gösterisi sunuldu. 4. dershane öğrencileri okula bakir başlayan 1. sınıf öğrencilerine “Okula güzel geldiniz” çiçeği sundu.

Sınıfları gezen Vali Demirtaş, öğrencilerle ahbapça etti, onlara liyakatli tıpkı yıl diledi.

Bingöl

Bingöl’de geçmiş ibret zili 441 okulda 60 bin 456 mektepli üzere çaldı.

Kullanılmamış eğitim bilimi tedris yılının başlaması nedeniyle kalıp Martir Mustafa Gündoğdu İlkokulu’nda tören yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende mütekellim Vali Yardımcısı Fatih Kayaç, bakir eğitim bilimi yılının ülkeye ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kayaç, “Bizler sizi haddinden fazla bekledik, sizleri haddinden fazla özledik, öğretmenlerimiz sizi çok özledi. Siz de öğretmenlerinizi haddinden fazla özlediniz. İnşallah bu eğitim bilimi talim yılı sizlere çok haddinden fazla yenilikler katacak, yıpranmamış şeyler öğreneceksiniz. Kullanılmamış yetişek öğretim yılının başarılarla geçmesini dilerim.” sözlerini sarf etti.

Törene, Milli Yetişek Müdürü Halil Yücel, bölüm müdürleri ve veliler katıldı.

Konuşmaların ardından öğrenciler sınıflarına geçti.

Batman

Batman’bile 170 bin mektepli 2022-2023 yetişek öğretim yılına başladı.

Bayraklı Köyü İlkokulu’nda planlı törene Vali Ekrem Canalp, İl Milli Terbiye Müdürü Mahmut Kurtaran ve hava yöneticileri ve veliler katıldı.

Törende mütekellim İl Milli Yetişek Müdürü Kurtaran, eğitim bilimi ve öğretimin başlaması dolayısıyla heyecanlı aynı aktarılma yaşadıklarını dile getirdi.

Eskimemiş yetişek tedris yılının tekmil öğrencilere doğru olmasını dileyen Kurtaran, “Bugün itibarıyla 170 bin öğrencimiz eğitim bilimi öğretime başlıyor. 10 bini fazla öğretmen ve yöneticimiz terbiye tedrisat hizmetinde görev alacak. 670’i resmi 830 terbiye kurumunda eğitim talim yılı esenlikle ve huzurla başladı.” diye niteleyerek konuştu.

Günün önemini tamlayan şiirlerin okunduğu törende, Ilbay Canalp’ın evvel ders zilini çalmasıyla öğrenciler sınıflarına geçti.

Share: