Ekrem İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna cevap: Endişe ika, altılı masa sunu akıllıca kararı verecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Uray Başkanları Buluşması üzere bulunduğu Ordu’üstelik, toplantının ardından esnafı musahabe etti. İmamoğlu ve ayrıksı şehremaneti başkanları burada kendileri ile foto tırsmak talip vatandaşlar ile hatırat fotoğrafı çektirdi.

ADAYLIK SORUSU SORULDU

Ziyaret esnasında aynı yurttaş Ekrem İmamoğlu’na beklenen Cumhurbaşkanlığı adaylığını sordu. İmamoğlu, bu soruya “Bulut ika, altılı masa sunma akilane kararı verecek” dedi.

ORTAK BİLDİRİ YAYINLADILAR

Öte yandan Ordu’bile mülaki şehremaneti başkanları bir üstelik eş demeç yayınladı. Yayınlanan bildiride, şehremaneti başkanları yerine, baskılara cebin türel yollara başvurulacağının altı çizilerek şu ifadelere düz verildi:

“İktidarı bire bir kere elan uyarıyoruz, tıpkısı belediye başkanımıza yapılan atılım cemi şehremaneti başkanlarımıza yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte bu baskıların artacağını biliyor ve milletimize söz veriyoruz, bu baskılara karşı kül demokratik ve türel haklarımızı kullanmaktan vurdumduymaz asla ve katiyen durmayacağız. Seçme şehremaneti başkanlarımıza yönelik baskılar aramızdaki dayanışmayı dahi azmimizi üstelik artırmaktadır. Bu baskılar gitmekte olan ayrımsız iktidarın akıbet çırpınışlarıdır. Milletimiz müsterih olsun, biz birlik engelleri halkımızla gelişigüzel aşmaya ve bakım etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”



Share: