Depremde balkondan atlayarak hayatını kaybeden Efe toprağa verildi

İzmir’in Buca ilçesi merkezli 4,9 büyüklüğündeki depremde evinin balkonundan atlayarak yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden güre, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Hayatını kaybeden gencin, üniversite kavzamak amacıyla Manisa’ya gittiği, ayrıksı şehirde yapamayınca İzmir’e düşüncesiz dönüp, İzmir’deki tıpkı üniversiteye yatay intikal yapmak istediği öğrenildi.

Eşkal üssü İzmir’in Buca ilçesi olan ve AFAD verilerine göre 4,9 büyüklüğündeki depremde 1’i tehlikeli 7 güç yaralanmıştı. Durumu okkalı olan yaralılardan Ağa Altay Saral (18), kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırı Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Manisa Ululuk Bayar Üniversitesi Araba Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ede Altay Saral’ın (18) cenazesi, İzmir Adli Tababet Kurumunda yapılan otopsinin peşi sıra aileye tasdik edildi.

Cenazede gözyaşları yeğin oldu

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ağabey Altay Saral’ın cenazesi, Buca Şirinyer Tarz Camii’ne getirildi. Cenazeye Saral’ın annesi Selma Saral, ablası Zeynep Asena Saral, Buca Belediye Reisi Erhan Tığ ile Efe Altay’ın yakınları ve arkadaşları katıldı. Cenazede bedbaht gencin annesi, ablası ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ede Altay Saral’ın cenazesi, burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının peşi sıra Gökdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Başka şehirde yapamadığı için İzmir’e dönmüş

Öte yandan depremde hayatını kaybeden Aka Altay Saral’ın darülfünun amacıyla Manisa’ya gittiği, orada ailesinden ırak eğlenmek istemediği için yeniden İzmir’e döndüğü öğrenildi. 18 yaşındaki Ağabey’nin İzmir’de tıpkısı üniversiteye ufki geçiş boşaltmak amacıyla çalıştığı öğrenildi.

Yaralıların tedavisi sürüyor

Depremde yaralanan 5 kişiden 3’ünün Bozyaka Eğitim ve Araştırı Hastanesi’nde diğerlerinin ise Tepecik Terbiye ve Araştırma Hastanesi ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerine devam edildiği, yaralıların dirimsel tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. – İZMİR

Share: