Türkiye’ye 97 ülkeden taziyet mesajı

Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı yıldırı saldırısı sonrası 97 ülkeden ve 10 uluslararası kuruluştan taziyet mesajı paylaşıldı.

Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin dahi yaralandığı bombalı saldırıya Dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Patlamanın ardından aralarında Rusya, KUL, Ukrayna, Arjantin, Kazakistan, Fransa, Belarus, İran, Senegal, Nijerya, Somali, Sudan, Kuveyt, Tren, Filistin, Mürekkep Fellah Emirlikleri (BAE), Lübnan, Irak, Hollanda, İsveç, İsrail’in de bulunduğu 97 ülkeden Türkiye’ye taziyeler iletildi. Türkiye için antrparantez 10 arsıulusal kuruluştan de başsağlığı mesajı paylaşıldı.

Rusya Ihtişam Başkanı Vladimir Putin, İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, Türkiye ile teröre alın işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin, mesajında, İstanbul’bile meydana mevrut trajik yıldırı saldırısı zımnında taziyelerini sundu.

Kurbanların aileleri ve yakınlarına dahi desteklerini vurgulayan Putin, “Yaralananlara bile müstacel şifalar diliyoruz. Terörün rastgele çeşidi ve yapısıyla mücadelede, Türk ortaklarımızla tür olduğu kadar mail işbirliğine hazır olduğumuzu baştan konfirmasyon ediyoruz” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk halkına ve patlamadan etkilenenlere başsağlığı dilediğini belirtirken NATO’nun müttefiki Türkiye ile el birliği zarfında olduğunu bildirdi.

Zelenski ve Macron’dan Türki Tweet

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Twitter’dan Türki yerine paylaştığı mesajında, İstanbul’un merkezinde insanların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına sebep olan patlamadan ortalık dip sıkıntı duyduğunu söyledi Zelenski, “Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ivedi şifalar diliyorum. Arkadaş Türk halkının acısı bizim acımızdır” diye konuştu.

Fransa Cumhur Reisi Macron ise “Milletimiz üzere berenarı manalı olan bu günde, tamam üstelik 13 Teşrinisani 2015 tarihinde hayatını kaybedenleri anarken, Türk halkı kalbinden, İstanbul’dan, saldırıya uğradı. Türk insanına mesajımız: Acınızı paylaşıyoruz. Başımız iyi olsun. Terörle mücadelede yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Hollanda Başbakanı Markka Rutte üstelik Türkiye üzere taziye paylaşan esame ortada. Rutte Twitter’dan yayımladığı mesajında, İstiklal Caddesi’nde meydana mevrut patlama haberinin kendilerini etraflıca sarstığını ve üzdüğünü söyledi. Ölenlerin ailelerine taziyet dileklerini bile ifade fail Rutte yaralılar için üstelik felah dileğinde bulundu.

İsrail Cumhur Reisi Isaac Herzog de Twitter hesabından “İstanbul’de masum sivilleri hedef düzlük ciddi bombardıman haberiyle sarsıldım. İsrail halkı hesabına Türk dostlarımıza ve kurbanların ailelerine en yoğun taziyelerimi iletiyorum. Tamlık dünya teröre karşı alay malay ve azimli tıpkısı duruş sergilemelidir” paylaşımında bulundu. – ANKARA

Share: