Antalya’da dev dalgalar arasındaki sörfçülerin biaman mücadelesi

Antalya’de bitmeme eden kötü yağmur ve hızı kimi zaman 100 kilometreyi bulan fırtınada oluşan dev dalgaları sörfçüler fırsata çevirdi. Dalgalar arasında amansız mücadele veren sporcular, dereceye girebilmek için yarıştı. Tün meydana mevrut hortumun önüne sâdır tabelaları ve eşyaları sürüklediği anlar kameralara yansıdı.

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü’nün ‘turuncu kod’ ile uyardığı Antalya’bile salı gecesi başlayan elem yağış ve fırtına etkisini sürdürüyor. İki gündür mütemadi devam fail ve bazen sağanağa dönüşen yağışta, biriken akarsu dolayısıyla vesait yollarda güçlükle ilerledi. Rögarlardan taşması nedeniyle sular refüjlerden aştı. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde ise oluşan dev dalgalar kumsalı ağız ağıza kapladı. Yüksekliği 4-5 metreyi bulan dalgalar derelerin taşıdığı dikme ve odun parçalarını kıyıya taşıdı. Bazen vatandaşlar ise yağışa karşın sahile gelip dev dalgaları izledi.

“Hortum kamerada”

Aksu’nun Kundu Mahallesi’nde tıpkısı otelin lojmanının çatısının bazı bölümleri hortumdan engel gördü. İş yelerinin camları kırılırken reklam tabelaları yerlerinden söküldü. Hortum anı ise ayrımsız gelişim yerinin asayiş kamerasına yansıdı. Görüntülerinde hortumun önüne güzeşte kamu tabelaları söküp sürüklediği anlar düz aldı

“Dev dalgalar onları engelleyemedi”

Öte yandan dev dalgaları sörfçüler ise fırsata çevirdi. Yağışa karşın sporcular aldıkları sörf tahtaları ile çare dalgaların arasına daldı. Kimilerinin bakmaya da korktuğu dalgaların arasına pervasız gestalt sporcular kimi zaman el anlar yaşadı. Türkiye Milli Numara Sörfü Şampiyonası üzere yarışan sporcular taşmış dalgalar arasında korkunç yarıştı. Akıntıyla sürüklenmelerine rağmen pes etmeyen sporcular azimleriyle emsal oluşturdu. Dalgalar arasındaki sporcuları kadro arkadaşları üstelik kıyıdan ilgiyle izledi.

“Dalavere kovalıyoruz”

Milli Bando Kaptanı ve Kolpo Sörfü Branşı Kurucusu Tunç Üçyıldız olimpik alanda yarışacak milli takım seçmeleri amacıyla Antalya’da olduklarını rapor ederek ” Bu seçilen milli takım bizi mayıs ayında Halk Salvador’de olimpiyat kotasını kabul etmek için ülkemiz adına savaşım edecekler. Aynı zamanda bu Türkiye Şampiyonası. Türk vatandaşı olarak dünyanın herhangi bir yerinden katılımcımız var. Sörf Türkiye üzere tıpkı turizm kaynağı. Alanya’bile yaptığımız biraz bökelik var. Alanya’üstelik çoğu Acımasız sörfçü suya girmiş durumda ve sörf yapıyorlar. Bugünde milli takıma 3 ayvaz, 3 karı sporcu seçeceğiz. Biz dalga ve sıkıntı kovalıyoruz. Haddinden Fazla ağır sıklet olan dalgalar bizim üzere tıpkısı fırsat, bunu dahi değerlendiriyoruz” dedi. – ANTALYA

Share: