Malatya’da depremlerde 25 cami yıkılırken, 3 ilmek görevlisi son etti

Malatya’da depremlerde 25 cami yıkılırken, 3 ilmek görevlisi ahiret yolculuğu etti

MALATYA – Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan merkezli meydana gelen 2 balaban depremde kırıcı tahribatın oluştuğu Malatya’üstelik, aralarında tarihi camilerin de bulunduğu 25 Camii yıkılırken, 3 kült görevlisi ebedî uyku etti.

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı ve önceki gün Yeşilyurt merkezli meydana mevrut depremler sonrası Malatya’üstelik, tahminî bin 400 sevimli hayatını kaybederken, 10 bini aşkın hayat yaralandı. Depremlerde toplamda ivedili-ciddi-yıkık 28 bin 914 binanın olduğu, Malatya genelinde aralarında Tarihi Ulu Camii, Eskimemiş Camii ve İbrahim Perk Camii’nin da bulunduğu 25 cami yıkıldığı bildirildi. Vatandaşlar ise depremin önceki anından ezan seslerinin yükseldiği kentteki bazen cami ve Kernek Karagözlüler Camii’inde 5 koridor namazlarını davranış ediyor.

Öte yandan, Battalgazi Hanımın Çiftliği Mahallesi Form Camii İmam Hatibi Şanlı Şener, Yeşilyurt Hıdırağa Camii Müezzin Kayyım İbrahim Konyalı ile Yeşilyurt Fahri Kığlı Kült Sitesi Vakfı Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşegül Mavi depremlerde hayatını kaybetti.

“Bizim camimiz depremin olduğu andan itibaren 5 fasıla henüz kapanmadı”

Depremlerde yıkılan veya hasar kayran camilerin olduğunu tamlayan Malatya Karagözlüler Camii İmam Hatibi Necmettin Ceylan, ” 6 Küçük Ay saat 04: 17 itibariyle yaşanan depremde Malatya’mızdaki ve özge illerdeki çoğu camiler maalesef hasar aldı, bazıları yıkıldı. Özellikle Malatya’dahi Kullanılmamış Camii ve Battalgazi’üstelik bulunan Ulu Camii’miz ve diğer nazik camilerimizin çoğu hasar aldı. Şişman camilerden Kernek Karagözlüler Cami, çok şükür ayakta ve gösterişli manada hasarımız namevcut. Şuanda camimiz ibadete münhal. Merkezi tümce daha başlangıçta Söğütlü Camideyken bizim camiye alındı. Farklı camilerde bile ezan sistemi yıldızlı ve bazı yerlerde kullanılıyor. Bu anlamda camilerimiz inşallah yer gelişmemiş zamanda yaralarımız sarıp ibadete bitmeme edeceğiz. Bizim camimiz depremin olduğu andan itibaren 5 kânunuevvel elan kapanmadı ve ibadete devam ediyoruz” dedi.

Camiye salat kılmaya geldiğini tamlayan vatandaşlardan Mahmut Birdişli, “Cenabıhak mekanlarını behişt etsin. Camide bir iki dirilik barınmıyor. Salat kılma ve abdest ahiz yerlerimiz boş. Bilenler için balaban bire bir lütuf. Olanlara takdiri ilahi demekten apayrı ayrımsız madde yok. Tanrı’ın mekanı, mütebeddil bire bir öz bulunmayan. Format cami yenilendi. Ayrıca yanlarına dahi güçlendirme yaptılar amma maatteessüf güçlendirmeler patladı. Cenabı Cenabıhak’ın büyük aynı afeti desek de olur, bizlere ikazı desek bile tamam. Esas yerine bundan tuhaf almamız geçişsiz. Cenabı Tanrı yarattığı kulun düşmanı değil. Bilenler amacıyla bunlar bizlere birer ikazdır” ifadelerini kullandı.

Share: