Başkan Pekmezci: “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu, 105 sene önceki can kuşu ve heyecanla idrak ettiğimiz bugünde bizlere düşen bu bilgilerimizi…

Bayburt Şehremini Hükmü Pekmezci, Bayburt’un antagonist işgalinden kurtuluşunun 105. sene dönümü zımnında benzeri mülahaza yayımladı.

Pekmezci, yayımladığı mesajında şu ifadelere kayran verdi: “Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu yurdun dört bir yanı sıra olduğu kadar, bundan tam 105 sene evvel Bayburt’umuzda de tebarüz etmiştir. Vatanını takkadak imanına ve güçlükle sevgisine istinaden koruyan, karı, eş, zinde, buğulanmış demeden mevzilerde bilcümle varlığını ortaya koyarak çarpışan ve bu meram uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaktır.

Rus kuvvetlerinin Bayburt’umuzdan Ekim 1917’de çekilmesiyle Ermenilerin akla hayale gelmeyecek zulümleri 21 Gücük Ay 1918’e kadar sürüp gitmiştir. İşgal yıllarında eksiksiz yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 21 Küçük Ay 1918’de Bayburt’umuzu üstelik aydınlatmış, Allah’ın izniyle ermiş ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmış ve bu zulümlere sonuç vermiştir.

Şehrimizin antagonist işgalinden kurtuluşunu, 105 sene önceki ruh ve heyecanla vergi ettiğimiz bugünde bizlere düşen bu bilgilerimizi gelecek kuşaklara aktarmaktır. Unutulmaz Caddesi’nin isminin bozukluk Unutulmaz olduğunu, Taş Mağazalarda neler yaşandığını, 2. Plevnemiz Kop Savunmasını, halkımızın ve ordumuzun verdiği destansı mücadeleyi, Yukarı Kırzı Köyü’ndeki iffet abidesi kadınlarımızı onlara güzel anlatmalıyız.

Bu vesileyle cümle hemşehrilerimizin 21 Şubat Kurtuluş gününü kutlama ediyor, ilkin Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk ve bu mutlu mücadelenin adsız kahramanları olmak amacıyla ermiş vatanımız için seve seve fert veren tamlık şehitlerimize Allah’tan yağmur diliyorum.

Ayrıca 6 Küçük Ay 2023 Pazartesi günü meydana mevrut zelzele felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan yağmur diliyor, yaralılarımıza ise şifalar vermesini dilek ediyorum.” – BAYBURT

Share: