MHP Umumi Başkanı Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrasında konuştu: (1)

MHP Genel Başkanı Azamet Bahçeli, sosyal medyanın bağımsız surette teftiş altına alınması gerektiğini belirterek, “Bu kapsamda 1 Teşrinievvel 2022 tarihinde, TBMM çalışmalarına başlar başlamaz hazırlığı balaban oranda tamam olan sosyal iletişim araçları düzenlemesi kanunlaştırılarak yavaş yavaş büyüyen, hayat ve güvenliğimizi kalan şekilde yutan kara hapishane türel ayrımsız temele bağlanmalıdır.” dedi.

Bahçeli, partisinin Eşkal Umumi Heyet (MYK) ve Şekil Sıkı Müesses (MDK) toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

MYK ve MDK toplantılarında politik süreçlerin, gündemdeki hamam konuların ve bunlarla ilişkili muhtemel gelişmelerin detaylarıyla ele alındığını belirten Bahçeli, bugüne büyüklüğünde etaplar halinde yapılan vadi çalışmaları ve siyasal faaliyetlerin gözden geçirildiğini, benzeri şekilde karşılarına sâdır riziko ve fırsatların dahi çözümleme edildiğini vurguladı.

“Adım Adım 2023, İl İl Rum” temalı ve “Yavaş Yavaş 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” toplantılarının milletin takdir, taltif ve teveccühüne mazhar olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Kaldı ki düzlük çalışmalarımızdan alınan objektif sonuçlar bunu göstermiş, buna meni etmiştir. MHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü sene dönümüne hem düşünerek hem düşünerek hem siyaseten hem de moralman hazır tıpkı kıvama çoktan gelmiştir. Partimiz bilcümle imkan ve inancıyla 2023’e kilitlenmiştir. Özellikle tercüman olmak isterim ki tedavüle sokulan takanak operasyonları, linç kampanyaları, dalavere rüzgarları, haysiyet suikastları, her aktarılma aynı yenisi servis edilen adeta FETÖ taktiklerini aratmayan ayıp ve kararsızlık iki canlı iddialar 2023 yılının umutlarını asla kıramayacaktır. Hiç kimse yürüyüşümüzü engelleyemeyecektir.

Son gelişmeler göstermiştir kim, toplumsal medyanın müstakil surette denetim altına alınması şarttır. Bunun yanında sağtöresel ve türel açıdan sınırlandırılması sahn ölüm konusudur. Bu kapsamda 1 Ilk Teşrin 2022 tarihinde TBMM çalışmalarına başlar başlamaz hazırlığı büyük oranda tamam olan içtimai iletişim araçları düzenlemesi kanunlaştırılarak yavaş yavaş büyüyen, sağlık ve güvenliğimizi artan şekilde yutan kara mahbes türel bire bir temele bağlanmalıdır. İnsanların hususi hayatlarının politika malzemesi yapılması korkulu tıpkı ahlaksızlıktır. Yöntem yapıyor olmanın aynı erdemi olmalıdır.”

Siyasetin hizmet değil, hizip ve hüsran üretirse bunun altından kalkılmasının çokça tahakküm olacağına değinen Bahçeli, “Şayet bire bir yanlışlık varsa, da başı yerde tayin edilmişse bununla ait hangi yapılacağı, ne işlemlerin sırasıyla ameliye ve temin edileceği yürürlükteki mevzuat hükümlerince açıktır, bellidir.” ifadesini kullandı.

“Böylesi bire bir zillete katiyen cevaz edilmeyecektir”

Yargısız infazların demokratlık ve hususiyet ilkeleriyle bağdaşmadığının küşade olduğunu tamlayan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Içtimai medya ifşalarının peşine düşüp siyasa oluşturmaya, rant ve heves devşirmeye heveslenen tehalüf partilerinin acizliği, fırsatçılığı ve tükenmişliği çıktı örtülemeyecek kadar ati noktadadır. Müşahede ettiğimiz nesep birlikte budur. Içtimai huzurumuzun birlikte milli bağlanak ve güvenliğimiz sosyal medyanın dipsiz kuyularında bozma edilemeyecektir. Böylesi ayrımsız zillete katiyen müsaade edilmeyecektir. Türkiye tıpkı ünsiyet devletidir. Hukukun üstünlüğü tümce amacıyla bağlayıcıdır.

FETÖ yöntemleriyle sonuç almaya, siyaseti dizayn etmeye, 2023 seçimlerini lekelemeye azmetmek, uyarıyorum ki, tek kimsenin muvaffak olamayacağı suratsız ayrımsız teşebbüstür. Bu soy tıpkı adım bittabi faillerini ve figüranlarını soysuz edecek, cezai bastırık altına sokacaktır. Içtimai iletişim araçları marifetiyle ajitasyon konusunda provokasyona meyledenler Türkiye’nin önüne taş koymaya erkli olamayacaklardır. Buna arz başta muazzez milletimiz prim ve müsaade vermeyecektir. ‘Gelecek aylarda herhangi bir kalem provokasyona maruz kalacağız.’ diyerek aklı sıra dolay düz, cambaza baktırarak provokatörlüğün asıl karargahını kuran CHP Genel Başkanı bile siyasi edep ve edep sınırlarına kesinkes dönmelidir.”

Kendi ağzından siyasi hayatının sonuna geldiğini itiraf ve ifade fail Kılıçdaroğlu üzere 2023 yılının final ve tasfiye yılı olacağını dile getiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun bunu görmesinin şahsı ve partisi adına adamakıllı bire bir evolüsyon olacağını söyledi.

Azamet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu perişan ve soysuz basiret Cumhuriyet’in bünye felsefesiyle yollarını ayırmakla kalmamış, emperyalizmin tetikçisi, zalimlerin dümencisi, Türkiye muhaliflerinin çatlak sesi haline gelmiştir. Zira seçme husus dönüş kadar ortadadır. Imdi saklanacak, gizlenecek, antrparantez kaçacak durumu da kalmamıştır. Kılıçdaroğlu’nun el erki anlayışı alil, nasyonalizm iddiaları sahte, adalet ve politika zihniyeti batıktır. Sokak aralarında kanunsuz gösteri fail görevli ve nöbetçi provokatörlere Türk polisinin hukuk çerçevesinde yaptığı engelleme mahsus Kılıçdaroğlu’nu çileden çıkarmıştır. Zira Kılıçdaroğlu askerimizin de polisimizin dahi milli güvenliğimizin birlikte karşısındadır.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan tıpkısı çıkmaz eyleminde görevinin gereğini eden cesur bire bir polisimiz için Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yansıtma yapılması namertliktir. CHP aha budur. Sözde ‘Öğretmene yapılan efeliği affetmeyeceğiz.’ diyen Kılıçdaroğlu’na diyorum kim, sen affetsen ne yazar affetmesen ne kazanç. Anne Türk milleti seni affetmeyecek, bu yaptıklarını yanına bırakmayacaktır.”

“Alçalma ittifakı fikri ve fiili kendisine dağılmıştır”

MHP’nin sonuna kadar güvenlik güçlerinin birlikte olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Zilletin değişik ortaklarının üstelik esasen ve arı itibarıyla Kılıçdaroğlu’ndan ayrımsız farkı yoktur. Güpür aynı kumaş, idrak benzeri viran ve kural dışı zihniyettir.” değerlendirmesinde bulundu.

Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun “6 reis benzeri şeyleri söylüyoruz.” sözünün önce ve öncelikli muhatabının muhtemelen olduğunu nâkil Oran Bahçeli, şunları kaydetti:

“Hakikaten bu iddiasının akilane olup olmadığının tavzihi ve tefriki düşkünlük ittifakının başka beş ortağının sorumluluğu altındadır. Bu ahlaksız ve düşük ittifakın ayrımsız şeyleri söylediklerinin ifadesine karşın elan Cumhurbaşkanı adayının ki olacağı meçhuldür, muammadır. Evvelce mücerrep ve sınav edilmiş yöntem eskilerini defalarca gündeme getirip Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili tartışmaların istikametini değiştirmeye işlemek alçalma hesabına boş boş tıpkısı çırpınıştır. Ayrımsız insan üzerinde uzlaşmaktan beceriksizlik küsurat, birbirine sonsuz afi atan, kulisleri kaynatan, lakırtı çarkını döndüren partilerin ana üzerinde durmaları müstelzim bap bire bir şeyleri söylemeleri değildir. Kebir olan söylediklerinin ne büyüklüğünde arkasında durdukları, da hangi anladıkları meselesidir. Zillet ittifakı fikri ve fiili adına dağılmıştır.

Masa devrilmiş, altından CHP’nin kuklası olduğu aşikar olan ‘Emek ve Özgürlük’ isimli sol ve bölen bir ittifakın ortaya çıktığı görülmüştür. HDP’nin bu ittifaka eklemlenmesi taktik aynı hamledir, aşağılanan ayrımsız kurmacadır, sinsi benzeri kurnazlıktır. Emperyalizmin kumandası altına giren sol blokun mübrem aynı format muhasebesi yapması birlikte tutarlık gereğidir. Mukaddema 6’ncı filoya taş atanlar, bugün 6’ncı filonun güvertesinde, kanlı emellerinin çevresinde ele ele tutuşmuşlar, berrak emperyalizmin koçbaşlığına tamam demişlerdir.”

(Sürecek)



Share: