Ordulu sarıklı, rüyasında kendisini iyileştireceğini belirten hekim üzere Van’a geldi

Ordulu sarıklı, rüyasında kendisini iyileştireceğini belirten hekim için Van’a geldi

Ankara ve İstanbul’daki hastanelerde umduğunu bulamayan Ordulu sarıklı, Lokman Doktor Van Hastanesi’nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

VAN – Ordu’dahi glumos tümörüne yakalanan Hülya Kocakarı Çiftçi isimli hoca, on paralık tanımadığı halde rüyasında gördüğü hekim üzere geldiği Van’dahi yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ordu’dahi işlek Hülya Valide Dikici isimli coğrafya öğretmeni, yıllar önce glumos tümörüne yakalandı. Ankara ve İstanbul özellikle kalkışmak için gittiği sayısız hastanede umduğunu bulamayan Ekinci, arayışını sürdürdü. Rüyasında gördüğü Lokman Hekim Van Hastanesi Ruh ve Yaradılış Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel’i ameliyatının muvaffakiyetli geçeceğini söylemesi üzerine Van’a gelen Ekinci, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgilendiren açıklamada mevcut Lokman Doktor Van Hastanesi His ve Soy Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, Hülya Anne Ekinci’nin daha önceki bir nice hastaneye gittiğini anlatım ederek, “Cümle komplikasyonlardan bahsedince adam çekiniyor. Hassaten ameliyata aldığımızda dokunaklı bakımda önce uyandırdığımız ahit ‘Ben yaşıyor muyum?’ dedi. O kadar etkilenmiş ki, çıktı ameliyat rüyalarına girmiş. Beni önce gördüğünde ‘Ben sizi rüyamda görmüştüm’ dedi. Baskı aynı ameliyattı. Çünkü tümör derine giden ayrımsız ur. Başarıyla çıkardık. İnşallah imdi daha üstelik gür olacak” dedi.

Hayati riski olan, felç olma riski olan bire bir operasyon olduğuna aksan eden Başel, “Gittiği yerlerde ‘yüzde 50 felç olabilirsin, masada kalma şansın var’ denilen ayrımsız işler. Ben bu ameliyattan çokça daha zor ameliyatları yaptım, gönderdim. Van’a karışmak hastalarımıza print geliyor. Başkaca ‘bu büyüklüğünde kalburüstü tıpkı doktor olsa Van’bile ne işi var’ diyenler da var. Amma biz tercihimizi Van’dan yana kullandık. Tıpkı cerrahın kalın düzlük değiştirmesi akilane değil. Burada anlaşılan tıpkı standart oluşturduk. Bu yalnız hekimle ilgili bir görüngü değil. Kısık bakımı, servisi, anestezisi kâffesi ayrımsız kol. Eksantrik benzeri yerde bu ekibi rekzetmek muhtemelen azıcık alıyor. Tığ mahsus tıpkısı sürede bu ekibi oluşturduk. Hastaların benzeri kısmı Van’a gelmeye çekiniyorlar ama Van’a gelenler bile, Van’ı hakeza beklemediklerini söylüyorlar. Ego öz memleketimde bu büyüklüğünde şen hissetmiyorum. Doğunun insanı çokça çok bereketli. Haddinden Fazla kadirbilir ve konuksever. Cümle ocak gibi yaklaşıyor. Gelirken çekiniyorlar ama giderken hepsi üzülerek gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

Şu ana büyüklüğünde 250’ye andıran glomus tümörü ameliyatı yaptığının altını çizen Başel, “Bunların iri bire bir kısmı; ameliyat yapılamaz, masada kalır, damla evet denilen hastalar. Bunların seçkin biri çok el ameliyatlar. Buna rağmen bizim sonuçlarımız çokça haddinden fazla bereketli. Dünyada bu büyüklüğünde başarılı sonuçlar bulunmayan. O yüzden hastalarımız araştırıyor. Değişik hastalarımızla irtibata geçiyor, hastalarımız yaşadıkları süreci anlatıyorlar ve ondan sonradan bize geliyorlar” diyerek konuştu.

Birkaç sene geçmiş hastalığını öğrendiğini, Ankara ve İstanbul özellikle gelmek amacıyla bir nice yerdeki hastanelere gittiğini anlatan Görüntü Anne Maraba isimli marazlı ise “Çokça araştırma yaptım. Çok riskli tıpkı çor olduğunu biliyordum. Öğretmen olmam cihetiyle ses tellerim önemliydi, şah damarlarım önemliydi, hayatta kalmam önemliydi. Ben Ankara ve İstanbul’de çok çok doktora gittim. Bir Nice adlı doktorla görüştüm. Halil Hocayı tesadüfen buldum. O geceleyin rüyamda Halil Hocayı gördüm. Bana ameliyatımın haddinden fazla muvaffakiyetli geçtiğini söyledi. Hiçbir istenmeyen durum olmadığını, hiçbir damarın yıpranmadığını söyledi. Bu bana çokça büyük aynı enerji verdi. Ben bunun konusunda bütün doktorları tıpkı tarafa ittim ve Van’a kadar geldim. Üste İstanbul’bile bana ‘Van’de hangi işin var. İstanbul’de hekim mu bulunmayan’ dediler. Amma ben inandığım şeyi fethetmek istiyorum, beni etkilemeyin dedim ve geldim. Âdeta çokça mutluyum. Halil Öğretmen, parasız-hekim ilişkisi açısından çokça mütevazi ve çokça sıcak bir koca. Ego bire bir marazlı adına bundan haddinden fazla etkilendim. Çok bayındır ulaşabildim. Doktorluğu ve hekimliği çok ferah. Çokça memnun kaldım. Kendimi iyi hissediyorum ve Van’dan bahtiyar ayrılıyorum. İyi kim Van’a gelmişim. Ben hoşur haddinden fazla bahtiyar oldum ve mutlu ayrılıyorum” dedi.

(ATL-MSA-Y)



Share: