Şanlıurfa’da “1. Ulusal Ebelik Sempozyumu” düzenlendi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünce “1. Millî Ebelik Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya bakarak İstanbul Medipol Darülfünun Hastanesi ile Şanlıurfa Terbiye ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyumda ebelik mesleğiyle ilişkin vukuf verildi.

İl Afiyet Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, sempozyumda yaptığı konuşmada, ebeler dosdoğru fert, familya ve toplumun oluşmasında şanlı bire bir görevi namına getirdiğini belirtti.

Ebelik mesleği içtimai saygınlığı olan benzeri meslek olduğunu ifade eden Gülüm, “Yeryüzündeki önceki doğumun Göbeklitepe’da olduğunu düşünürsek önceki ebelerimizin dahi bu coğrafyada bulunmuş olma ihtimalleri yüksektir. Ebelik mesleğinin toplumsal saygınlığı olan, tarihi ve işlevselliği yönünde dünyanın sunu bozuk ve ilk bütüncül mesleklerinden biri. Mecmu dünyada eş sağlığını destek olmak ve yükseltmek için var olan ebelik mesleği, yüklendiği bu muhteşem misyon ile topluluk amacıyla vazgeçilmez meslekler ortada düz alır.” diye konuştu.

Medipol Darülfünun Hastanesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Asiye Kocatürk, bu asıl sempozyumların artarak devamı üzere ellerinden gelen seçme soy ustalık desteği, enfrastrüktür desteğini sunacaklarını ifade ettik.

Sempozyuma Şanlıurfa Eğitim ve Araştırı Hastanesi Başhekimi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Kaya, eş mevlit çalışanları, ebeler, stajyer öğrenciler katıldı.

Share: