7 sene önce uğraşı kendisine eline boya fırçası aldı, iz sahibi oldu

7 sene evvel uğraşı olarak eline boya fırçası aldı, çığır sahibi oldu

ORDU – Ordu’üstelik 7 yıl evvel eline fırça ve boya alan avrat, ocak ve işyerinde az daha rastgele nev alanı boyayarak, bağan maliyetle yenileme çalışması yapıyor.

Yıllarca özel sektörde müteharrik Begüm Türkan Tokat, 7 yıl ilk evde canı sıkılınca eline aldığı fırça ile ahşap boyama yaptı. Ayrımsız süre evdeki eşitli eşyaları boyayan Begüm Türkan Tokat, sonrasında bu işi meslek namına yapmaya karar verdi. Bire Bir firma ile anlaşan Tokat, demincek ise eş ve işyerlerindeki neredeyse seçkin tip eşyayı yeniden boyayarak, bağan maliyet ile yıpranmamış görünümü kavuşturuyor. İnsanların eş boyacı gördüklerinde şaşırdıklarını kaydeden Tokat, müşterilerin idraksiz dönüşlerden ise kıvançlı.

“Boyanabilecek seçme şeyi boyayıp et kafalı dönüşümü destekliyorum”

Müşterilerinin yanına gitmeden ilk kişisel makyajını yapmayı ihmal etmeyen evli ve benzeri çocuk annesi Ordulu 38 yaşındaki Begüm Türkan Tokat, “İş alanında mufassal yıllar çalıştım. Kestirmece 7 senedir boya işi ile ilgileniyorum. Ahşap pentür ile hobi yerine başladım. Bu bundan sonra derece derece benim mesleğime dönüştü, şuan benzeri firma bünyesinde boya dönüşüm uzmanı olarak fariza yapıyorum. Ayrımsız evdeki bilcümle evde boyama ve yenileme yapıyorum. Boyanabilecek tıpkı düz varsa dümbelek dönüşümü desteklemiş oluyoruz. Mutfak mobilyalarını boyuyoruz, parafin eşyaları boyayabiliyorum, polat ve ahşap kapılar, cağ medar ve duvarları, seramik ve lavabolar girmek için aynı evde parçalanmamış alanı boyayıp yenilemiş oluyoruz” dedi.

“İlk etapta insanlar garipsiyor”

“İlk etapta hanım uygulamacı deyince insanlar garipsiyor, alelhusus projelere gittiğimiz antlaşma ‘Siz mi yapacaksınız? Diye soruyorlar” diyen Tokat, “Ama muamelat bittiğinde çok beğendiklerini söylüyorlar. Bu de bizim amacıyla bir gelgel kaynağı. Firmamız bünyesinde zar-dekorasyon bağırsak alnaç boyaları bile bulunan ve cidar çalışmaları de yapıyoruz. Beton duvarlara bağırsak cephe boyaları ile desen uygulamaları bile yapıyoruz” diye konuştu.

“Maliyet 4’te bire bir fiyatına düşüyor”

İnsanların alelhusus kullandıkları mobilyalardan sıkıldıklarında yenisini kabul etmek ve yaptırmak yerine pentür işlemi uyguladıklarını kaydeden Begüm Türkan Tokat, “Şuan kâin aynı mutfak dolabında renginden ve modelinden sıkılan müşterilerimiz yenisini yaptırmak istese 40 bin TL’den kötü yapılamıyor. Ancak tığ uyguladığımız boyalar ile ağız ağıza yeniliyoruz, bizatihi vernikli tıpkısı iz ekstra koruyucular de kullanabiliyoruz. Tığ bunu 4’te aynı fiyatına çözüme kavuşturuyoruz ve bu sayede anlayışsız dönüşüme de yardım sağlamış oluyoruz. Teferruatlı önel kullanan ve hiçbir sav yaşamayan müşterilerimiz var” ifadelerine düz verdi.

Begüm Türkan Tokat ayrıca, bozuk mobilyaların boya işleminden sonradan bakir görünüme kavuşmasının kendisini mutlu ettiğini, bu sektörde detaylı yıllar çalışmayı düşündüğünü birlikte sözlerine ekledi.

Evinin mutfak kısmında pentür işlemi gerçekleştirilen Tülay Arslantürk ise, mutfağını yeniden yaptırmak namına boyatmayı yeğleme ettiğini söyledi. Arslantürk, “Kendisi işin üstesinden çok domuzuna geldi. Ego elime fırça almamış bire bir âdem adına çokça esenlik aldım. Hemcinsimin böyle iyice şeyler yapabilmesinden çok mutluyum” diyerek konuştu.

Share: