Biçim Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan

Kalıp Bankası (TCMB) Başkanı Akan Yıldız Kavcıoğlu bugün yılın serencam pahalılık raporu bilgilendirme toplantısında konuşurken, ekonomistlerin ve basın mensuplarının sorularını birlikte yanıtladı.

MUHABİRDEN “KENDİNİZİ BAŞARILI HİSSEDİYOR MUSUNUZ?” SORUSU

SÖZCÜ muhabiri Erdoğan Süzer, Türk-İş’in hesaplamasına göre gıda fiyatlarının ekimde almanak bazda yüzdelik 134,7 arttığını hatırlattı ve “Siz üstelik çarşıya pazara çıkıyorsunuzdur, vatandaşlar ‘eskiden 100 liraya şunları alıyorduk bugün alamıyoruz’ diyor. Enflasyonla uğraş üzerine kendinizi liyakatli hissediyor musunuz” sorusunu sordu.

BAKAN KAVCIOĞLU: KENDİMİZİ ÇOK BAŞARILI SAYAMAYIZ

Bu soruya cevap veren Kavcıoğlu, enflasyonun TCMB’nin de hükümetin bile en şanlı sorunlarının başında geldiğini ve enflasyonu dun anlatmak amacıyla koskocaman tedbirler aldıklarını belirterek “kendimizi çokça muvaffakiyetli sayamayız” dedi. Kavcıoğlu antrparantez, “Enflasyonun zir getirilmesi üzere aldığımız kararlar ve uyguladığımız politikalar inşallah bizi başarılı kılacak” ifadelerini kullandı.

“BİLANÇOYLA BİRLİKTE YIL SONU AÇIKLANACAK”

“Para Şişkinliği varsa ülkü vardır, başarıyı temas etmek de makul değil. Vatandaşımızın sıkıntılarının de farkındayız” diyen Kavcıoğlu, lüzumlu adımları attıklarını söyledi. Kavcıoğlu antrparantez, muhabirin korumalı tevdiat için TCMB’nin yaptığı hep ödemeye dair sorusuna “Bilançoyla alay malay yıl sonu açıklanacak, filhakika çok şişman nicelik değil” dedi.

Share: