İSTANBUL-29 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU BİRİNCİLERİNE EKSIKSIZ ALTIN VERİLDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Koşusu düzenledi. 6 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen koşuya, 2 bin birey katıldı. Yaşlara göre 3 değişik kategoride planlı koşunun birincilerine bilcümle altın, 2’ncilerine yarımlık, üçüncülerine ise çeyrek bağış edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Gaziosmanpaşa’üstelik 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Koşusu düzenlendi. Sedat Balkanlı Spor Parkı önünden başlayan koşuyu; 6-11 yaşındakiler bin metre, 12-15 yaşındakiler 2 bin metre, 16 gözyaşı ve üstü ise 6 bin metreyle tamamladı. Programa katılan Gaziosmanpaşa Belediye Reisi Hasan Tahsin Dirayetli üstelik koşuya katılanlarla küçümseme heyecanını paylaşarak, ‘Aslında hepiniz bu koşumuza katılmakla ödülü türe ediyorsunuz. Emin olun hepinizin buraya katılması; Cumhuriyet Bayramımız, spor, gençlik ve ati adına anlamlıydı’ dedi.

‘TÜRK MİLLETİ CEFAKARDIR’

Başkan Hasan Tahsin Uz, ‘İlçemizde firez ve konferans büyüklüğünde spora üstelik ehemmiyet veriyoruz. Bu sayede temas yaşta kişiyi bu tür etkinliklerde birleştiriyoruz. Zaman İstanbul’un 39 ilçesinden gelenler vardı. Bu iyice atmosferi yaşadılar, bizler de onlarla bahtiyar olduk. Cumhuriyet Bayramımızı cümle millet kendisine kutlama ediyorum. Türk milleti; cefakardır, fedakardır, çalımlı aynı millettir. Gerektiğinde oturur, gerektiğinde meşgul, gerektiğinde ise koşar. 99’uncu yıl dönümümüzü da koşarak kutladık’ açıklaması yaptı.

‘UMARIM 100’ÜNCÜ YILINDA BILE BURADA OLURUZ’

16 yaş ve beden kategoride 1’inci olan milli sporcu Tasavvur Eski, ‘Haddinden Fazla mutluyum. Çünkü uzun ayrımsız suç dönemi geçirdim. O dönemimden sonraki önceki yarışma ve geçmiş şampiyonluğum bu oldu. Parkur hakkında bilgelik çevirmek gerekirse geçen sene gine burada tıpkı zamanda şampiyon olmuştum. Onun bile motivasyonu vardı köle. Bildiğim ayrımsız parkurdu. Esasen rakiplerim dahi zorluydu. Benim üzere muhteşem olduğu amacıyla hiç pes etmedim. Serencam çizgiye büyüklüğünde savaştım ve birinci oldum. Bu yüzden mutluyum. Alelhusus birlik Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramı’nı kutluyorum. Umarım Gaziosmanpaşa, 100’üncü yılda üstelik burada tıpkısı organizasyonu devam ettirir. ve biz henüz bol hazırlanıp bu parkurda yarış şansı yakalarız’ şeklinde konuştu.

Kadınlarda bir numara olan Tutku Kayaç ise ’29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramımızın 99’uncu yılını kutluyorum. Yüzüncü yılında birlikte yeryüzü hoş şekilde görüşmek dileğiyle. Bilcümle arkadaşlarımı tebrik kartı ediyorum. Organizasyonu düzenleyenlere ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımıza çokça teşekkürname ediyorum’ dedi.

‘İKİZLERDEN BİRİ 1’İNCİ, DİĞERİ İSE 2’NCİ OLDU’

14 yaşındaki Ömer Hamza Yalman koşuya, ikizi olan Muhammet ile katıldı. Koşuda Ömer birinci olurken Muhammet da ikinci oldu. Sabık yıl da gine benzeri koşuya katılarak 1’inci olduğunu tamlayan Ömer Hamza Dik, İkizimle çok güzelce yarıştık. Çokça güzelce tıpkı yarışma oldu. Beni koşun alanında yetiştiren hocalarıma üstelik teşekkürname ederim? dedi.

Muhammet Sert ise ‘Sabık yıl ben birlikte katılmıştım. Gine kardeşim bir numara ben birlikte ikinci olmuştum. Yarışta sistem çokça iyiydi. Herkesin Cumhuriyet Altını Bayramı mutlu olsun’ şeklinde konuştu.

‘TORUNLARIMIN BİRİNCİ OLMASINI BEKLİYORUM’

Koşuya katılan torunlarını bağlı olmak ve bayramı tebrik etmek üzere alanda mevcut 71 yaşındaki Mehmet Külhanbeyi şu şekilde konuştu:

‘En nazik alay bu. Çocuklarımızın burada rekor kırmasını bekliyoruz. Bu mutlu haset bize hediye eden Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’e çok teşekkür ediyoruz. Hangi bahtiyar Türk’üm diyene. Ben bile eski maratoncuyum. Ama afiyet sorunlarım olduğu için bugünkü koşuya katılamıyorum. Bu yüzden torunlarımdan birincilik bekliyorum.?

Share: