DİYARBAKIR – Kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

Diyarbakır’üstelik 6-7 Ekim 2014’te terör örgütü YPG/ PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği destursuz gösterilerde hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı.

Şehitler Kervanı Platformu’nun düzenlediği etkinlikte, yıldırı örgütü YPG/PKK yandaşlarınca vahşicesine katledilen Börü ile arkadaşları Ahmet Dakak, Riyat Tarih ve Hasan Gökguz, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’ndaki kabirleri başında okunan Kur’an-ı Verimli ve dualarla anıldı.

Anma etkinliğine katılan Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, AA muhabirine, oğlu ve arkadaşlarının kurban eti dağıtırken vahşiyane katledildiğini, bir tane suçlarının kurban hitit tahrif etmek olduğunu söyledi.

6-7 Ilk Teşrin olaylarının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini kaydeden Börü, temas yıl dönümlerinde oğlu ve arkadaşlarının mezarları başında ihtifal etkinliği düzenlendiğini anımsattı.

Börü, “Değme ahit mezarlarını ülfet ediyoruz. Olanları affetmek benzer değil. Mütedeyyin olan herkesin da yaşananları unutmaması gerekiyor. Onlara merhametsizlik yapıldı.” diyerek konuştu.

Ahmet Dakak’ın babası Öztekin Dakak ise evladının katledilişinin üzerinden 8 sene geçtiğini ancak acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu anlattı.

Oğlunun yoksulları sevindirmek üzere çalıştığını ve vahşicesine katledildiğini dile getiren Dakak, şöyle dedi:

“Selahattin Demirtaş ukubet almadığı müddetçe bizim yüreğimizde hiçbir molekül kesin, aynen hakeza devam şayan. Yüreğimizdeki elem önce günkü kabil. Bazıları Selahattin Demirtaş’ın bozukluk cezaevinde olduğunu söylüyor. Onların evladı öldürülmedi, yavru acısı nedir bilmiyorlar. Ölünceye kadar çocuğumu unutmam. Siması her zaman gözümün uğrunda, çağa acısı farklıdır.”

Şüheda Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ile Alimler ve Medreseler Birliği Umumi Heyet üyesi Remzi Uçar dahi etkinlikte bir enformasyon yaptı.

Anma etkinliğine, HALIK PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Hareketli, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Ruz ve Hasan Gökguz’un aileleri, sivil topluluk kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Share: