Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın 5 yıllık kalkınma planı hazırlanacak

Karacadağ Kalkınma Ajansı eliyle planlı çalıştayla, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın 5 almanak kalkınma planı belirlenecek.

Diyarbakır’bile ayrımsız otelde gerçekleştirilen “Karacadağ Kalkınma Ajansı 2024-2028 TRC2 Bölgesi Kesim Planı” çalıştayında, ajansın umumi sekreteri Hasan Maral tarafından kalkınma planına ilgilendiren yemek yapıldı.

Maral, bu kapsamda yürütülecek çalışmalara ilişik AA muhabirine, Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan sorumlu kalkınma ajanslarının 2009’dan beri bölgede faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Bölgede heybetli asıl temalardan “ekincilik”, “rustik kalkınma”, “uran”, “turizm” ve “kültürel bırakıt” sosyal gelişme eksenlerinin, aktörleriyle bire bir araya gelinerek tartışılacağını anlatan Maral, “Burada plan, miftah ve sağgörü önerisi geliştirdik. Hedef stratejilerimiz var. 4 ayrı oturum yaparak alanında şahane kişiler, eskimemiş zaman toprak planına ait görüş, teklif, çekim ve projelerine ait detaylar verecek. Bu aldığımız bilgiler doğrultusunda bulunan genişlik analizleri yapılarak, eldeki başka uzanım setleri birlikte irdelenerek taslak hazırlanacak.” dedi.

Bu planla ilgilendiren Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın haziranda yayımladığı tamim doğrultusunda çalışmalara başlandığına meni fail Maral, 2023’ün ilk yarısında birlikte Reisicumhur’nın onayıyla ati 5 yıllık döneme ait faaliyete geçeceklerini belirtti.

Maral, “Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın önümüzdeki 5 almanak kalkınma planını hazırlıyoruz. Bunları hazırladıktan sonradan potansiyellerimizi harekete geçirecek alanların, envestisman ortamının iyileştirilmesi amacıyla atabileceğimiz adımların, beşeri sermaye ve turizm kabil alanlarda kurum ve kuruluşların yapması müstelzim faaliyetlerin altını doldurmuş alacağız. Bakir stratejilerle 2014-2023 yılları beyninde ulaştığımız hedeflerimizin konusunda yıpranmamış başarım göstergeleri ekleyerek yeni bire bir kademeye atlamış olacağız.” diye konuştu.

Çalıştay, “Istihsal ve Aut Tecim”, “Turizm ve Kültürel Miras”, “Sosyal Kalkınma” ile “Ekincilik ve Kırsal Kalkınma” oturumlarıyla sürüyor.



Share: